Φ. Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της Δεξιάς

Φ. Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της Δεξιάς

Πυρά τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα όσο και κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης μομφής εναντίον του Χρήστου Σταϊκούρα.

Η κυρία Γεννηματά απευθυνόμενη, μάλιστα, προς τον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε ότι πλέον έχει γίνει ο μεγαλύτερος χορηγός της Δεξιάς. «Ο κ. Τσίπρας, απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη, τον βγάζει από το κάδρο των ευθυνών και στρέφεται κατά μεμονωμένου υπουργού. Επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς», είπε αρχικά και προσέθεσε: «Αρκετά κ. Τσίπρα. Αφήστε να κάνει αντιπολίτευση κανένας άλλος. Το κενό το καλύπτουμε ήδη από καιρό εμείς, το Κίνημα Αλλαγής. Εμείς δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την Κυβέρνηση.

Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη και σε κανέναν Υπουργό του.

Μάλιστα έχουμε ανοιχτή πολιτική διαμάχη με Υπουργούς που διακρίνονται από πολιτικό θράσος».

Την ίδια ώρα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει πλήρως την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας. «Προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, με παλινωδίες και αντιφάσεις. Έχετε εσείς την ευθύνη που βαδίζει η χώρα χωρίς εθνική γραμμή, χωρίς αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό. Χωρίς στρατηγική, την ώρα που η Τουρκική επιθετικότητα κορυφώνεται», είπε και καταλόγισε αδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. «Έχετε μεγάλη ευθύνη, εσείς χάσατε τον έλεγχο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, και χάσαμε ό,τι με την προσπάθεια όλων μας κερδίσαμε την άνοιξη. 

Από την καραντίνα οδηγήσατε στον εφησυχασμό και δώσατε το σύνθημα της χαλάρωσης.

Ξέρουμε τι έγινε με το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων, του τουρισμού, το συνωστισμό στα ΜΜΜ και στα σχολεία, στα γηροκομεία και στις δομές μεταναστών. Η κατάσταση από τον Αύγουστο ήταν φανερό ότι γινόταν δύσκολη και εσείς απλά φτιάξατε ένα χάρτη και παρακολουθείτε τα χρώματα να αλλάζουν, το κόκκινο να απλώνεται και παρεμβαίνετε εκ των υστέρων», είπε χαρακτηριστικά.