Εξώδικο της Ελ. Τουλουπάκη στο «Πρώτο Θέμα»

Εξώδικο της Ελ. Τουλουπάκη στο «Πρώτο Θέμα»

Την αποκατάσταση της αλήθειας ζητάει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στέλνοντας εξώδικο στις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Άποψη» για δημοσίευμα, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι καταγγελίες του Αρεοπαγίτη Γ. Αγγελή για την υπόθεση της Novartis έχουν ερευνηθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έχουν ήδη κριθεί υπέρ των θέσεων και ενεργειών της Εισαγγελίας Διαφθοράς.  

Η κ. Τουλουπάκη υποστηρίζει πως η κίνηση της με την αποστολή εξώδικου γίνεται για την προάσπιση την δικαιωμάτων της για δημοσίευμα με τίτλο «Έτσι έστησαν τη Novartis», όπου σύμφωνα με την κ. Τουλουπάκη περιείχε “δήθεν «βάσιμες» καταγγελίες του τέως επόπτη Εισαγγελέως Διαφθοράς, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Αγγελή, αναφερόμενες σε επιστολή παραίτησής του ήδη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σχετικά με δήθεν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και κατάχρηση εξουσίας από δικαστικούς λειτουργούς (ήτοι από εμένα) στους χειρισμούς της υπόθεσης NOVARTIS”.

Στο εξώδικο η κ. Τουλουπάκη επισημαίνει ότι «όλα τα εξιστορούμενα από τον κ. Αγγελή, έχουν ήδη κριθεί και αξιολογηθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ως απολύτως αβάσιμα και αναξιόπιστα. Ειδικότερα, ενόψει των καταγγελλομένων, κληθήκαμε τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου σε παροχή εγγράφων εξηγήσεων, στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά το πέρας της οποίας η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, δικαιώνοντας πλήρως τη δική μας πλευρά για τα όσα αναληθή και συκοφαντικά ανέφερε ο κ. Αγγελής σε βάρος μου». 

Η κ. Τουλουπάκη επισημαίνει πως η θέση της ως Εισαγγελική λειτουργός, «δεν μού επιτρέπει να συμμετέχω στο δημόσιο διάλογο για την ουσία των υποθέσεων που χειρίζομαι. Οποιαδήποτε ενέργεια ή άλλη διευκρίνιση από τη μεριά μου, δίνεται αρμοδίως στα οριζόμενα από τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων όργανα, που κατ' αποκλειστική αρμοδιότητα είναι σε θέση να κρίνουν ενέργειες και συμπεριφορές καταγγελλομένων και καταγγελλόντων».