8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Εξαδάκτυλος: Ατομική η συμβουλή για δ' δόση εμβολίου στους 30 - 60 ετών

Εξαδάκτυλος: Ατομική η συμβουλή για δ' δόση εμβολίου στους 30 - 60 ετών

Σύσταση σε όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 60 ετών, να συμβουλευτούν τον γιατρό τους αναφορικά με το αν θα πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου του κορονοϊού, απηύθυνε, μέσω της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, λίγες ώρες πριν από την έκτακτη ενημέρωση των αρμοδίων για τον εμβολιασμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό με 4η δόση των ανθρώπων που είναι από 30 έως 60 δεν είναι ένα απλό πράγμα για να πούμε κάντε το ή μη το κάνετε», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε ότι «η συμβουλή για αυτές τις ηλικίες πρέπει να είναι ατομική».

Θα έπρεπε ήδη να έχουμε επαναφέρει τη μάσκα

Όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι «από παρανόηση εγκαταλείψαμε το πιο απλό και το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας που είναι η χρήση της μάσκας».

Ο ίδιος χαρακτήρισε αναστρέψιμη τη διασπορά του κορονοϊού τονίζοντας ότι μετά από δυόμιση χρόνια ξέρουμε όλοι πώς προστατεύεται η υγεία μας και το τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τη μετάδοση. «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο ωριμότητας για να μη χρειαζόμαστε το πρόστιμο για να το πράξουμε», είπε και πρόσθεσε ότι «τη μάσκα ως κοινωνία θα έπρεπε ήδη να την έχουμε επαναφέρει». Υποστήριξε μάλιστα ότι τα αυστηρά μέτρα όπου εφαρμόστηκαν απέτυχαν.