Ευθύνες στον Μητροπολίτη για τα κρούσματα κορονοϊού
Δήμαρχος Καλύμνου

Ευθύνες στον Μητροπολίτη για τα κρούσματα κορονοϊού

Ευθύνες στον Μητροπολίτη επέρριψε ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, καθώς όπως είπε το νήσι ήταν «πράσινο» με βάση τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία και «παραμονές Χριστουγέννων άρχισε αυτό που βιώνουμε τώρα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα, ο δήμαρχος Καλύμνου περιέγραψε το πλήγμα που δέχεται το νησί από τον κορονοιό, με τα κρούσματα να αυξάνονται πλέον δραματικά. «Πάμε στο κατακόκκινο, έχουμε περί τα 100 ενεργά κρούσματα σε πληθυσμό 16 χιλιάδων. Βρισκόμαστε σε ένα δρόμο πολύ επικίνδυνο. Είναι μονόδρομος το lockdown» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Διακομιχάλη το νησί δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με την κατάσταση να αρχίζει να αλλάζει από τα Χριστούγεννα και έπειτα. Εξηγώντας πώς εξελίχθηκε το πρόβλημα, το εντόπισε κυρίως σε τρία επίπεδα, την εκκλησία, τα σχολεία και τους αρνητές του ιού και της μάσκας.

«Ο κόσμος έχει την εκκλησία για δεύτερο σπίτι, εκεί ξέφυγε η ιστορία, έχει ευθύνες και ο Μητροπολίτης, δεν είναι χριστιανικό να πηγαίνεις στην εκκλησία και αν κολλάς τον διπλανό σου», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «είχα πει από το πρώτο lockdown φώναζα να κλείσουν τα σχολεία, αλλά δεν εισακούστηκα, έχουμε αρνητές που δεν φορούν μάσκα, παρά τις εκκλήσεις που κάνω μήνες τώρα».