Eurobank Equities: Περιθώρια ανόδου 38,9% για τον τίτλο της Alpha Bank

Eurobank Equities: Περιθώρια ανόδου 38,9% για τον τίτλο της Alpha Bank

Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τον τίτλο της Alpha Bank βλέπει η χρηματιστηριακή Eurobank Equities, η οποία σε έκθεσή της υπογραμμίζει την επιθετική στρατηγική εκκαθάρισης των «κόκκινων» δανείων της τράπεζας με την τιτλοποίηση Galaxy και αναβαθμίζει την τιμή στόχο της μετοχής της στα 1,58 ευρώ προβλέποντας ράλι έως και 38,9%.

Ειδικότερα, στην έκθεσή της η Eurobank Equities υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε νέους στόχους για τα NPE που προβλέπουν μείωση του σχετικού δείκτη κάτω από το 18% έως το τέλος του έτους και σε μονοψήφια επίπεδα έως το 2022 (για τις εγχώριες δραστηριότητες).

Όπως προσθέτει η χρηματιστηριακή, ενώ η στρατηγική της διατήρησης υψηλών κεφαλαιακών αποθεμάτων σε βάρος της κάλυψης των NPEs έχει λειτουργήσει καλά στο παρελθόν, έχει έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθεί αυτό το κεφάλαιο για ταχύτερη εξυγίανση. Η εφαρμογή του Galaxy αποτελεί ισχυρό σημάδι μιας πιο επιθετικής στρατηγικής, σύμφωνα με τη Eurobank Equities η οποία αναμένει πως θα έρθουν και άλλα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής, το CET1 του ομίλου θα μειωθεί περαιτέρω στο 12,4% στο τέλος του 2022, από το 14,1% που έχει θέσει στόχο η διοίκηση για το 2021, επιτρέποντας περαιτέρω σημαντική μείωση των κινδύνων.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η κερδοφορία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα το 2021 και 2022 λόγω πρόσθετων συναλλαγών για τη μείωση των NPEs, οι οποίες θα επηρεάσουν το NII και το CoR, αλλά τα προ προβλέψεων έσοδα του 2021 θα διαμορφωθούν στα 778 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη από συναλλαγές θα κινηθούν στα 200 εκατ. ευρώ.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Eurobank Equities αναβαθμίζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 1,58 ευρώ έναντι 1,25 ευρώ, δίνοντας περιθώρια ανόδου 38,9% από την τελευταία τιμή κλεισίματος, χτες, στα 1,14 ευρώ.