Euro: «Υπερωρίες» σε Λονδίνο και Αγία Πετρούπολη, κανονικά η έδρα στο Μόναχο

Euro: «Υπερωρίες» σε Λονδίνο και Αγία Πετρούπολη, κανονικά η έδρα στο Μόναχο

Η διοργάνωση του Euro 2020 έχει περάσει ήδη από «40 κύματα», μετά την περσινή αναβολή λόγω κορονοϊού. Αλλά και η φετινή διεξαγωγή έχει «περάσει» ήδη από πολλά γήπεδα. Οι κατά τόπους περιορισμοί για την πανδημία, σε συνδυασμό με την επιθυμία της UEFA για παρουσία κόσμου στις εξέδρες, έχει υποχρεώσει την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να αναδιαμορφώνει τα πλάνα της για τις έδρες των αγώνων και την Παρασκευή (23/4) ανακοίνωσε νέες αλλαγές.

Η μεγαλύτερη ανησυχία της ομοσπονδίας ήταν το Μόναχο, το οποίο δεν είχε εξασφαλίσει επισήμως τη συναίνεση της γερμανικής κυβέρνησης για άδεια εισόδου οπαδών στις κερκίδες. Η UEFA, όμως, επισημοποίησε τον ορισμό της βαυαρικής πόλης, καθώς δόθηκε η άδεια για παρουσία τουλάχιστον 14.500 θεατών στις εξέδρες της «Allianz Arena». Σε αντίθεση με το Μόναχο, το Δουβλίνο και το Μπιλμπάο δεν κατόρθωσαν να εγγυηθούν το άνοιγμα των θυρών για το κοινό και τέθηκαν εκτός τουρνουά...

Εσωτερική αλλαγή στην Ισπανία, με τη Σεβίλλη και το «Λα Καρτούχα» να αντικαθιστούν το «Νέο Σαν Μαμές» του Μπιλμπάο. Οι τέσσερις αγώνες – τρεις για τους ομίλους και ένας για τη φάση των «16» - θα μεταφερθούν από τη χώρα των Βάσκων στην Ανδαλουσία, κάτι που αποφάσισε η UEFA και για την περίπτωση του Δουβλίνου. Οι τρεις αγώνες του 5ου ομίλου που είχαν οριστεί εκεί θα διεξαχθούν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, στην οποία είχαν ήδη ανατεθεί τρία ματς του 2ου γκρουπ και ένας προημιτελικός.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία προτίμησε την Αγία Πετρούπολη αντί για το Μάντσεστερ, ωστόσο όρισε έναν ακόμη αγώνα της 2ης φάσης στην Αγγλία. Το παιχνίδι για τους «16» που είχε προγραμματιστεί για το Δουβλίνο, μεταφέρεται στο «Ουέμπλεϊ». Το θρυλικό γήπεδο της αγγλικής πρωτεύουσας θα φιλοξενήσει συνολικά οκτώ αγώνες του Euro. Εκεί θα διεξαχθούν τρία ματς της Αγγλίας στους ομίλους, δύο παιχνίδια των «16», οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός. Η αγγλική ομοσπονδία έχει ενημερώσει την UEFA για αρχική χωρητικότητα 22.500 θεατών (ποσοστό 25%), ωστόσο ευελπιστεί σε αύξηση στις νοκ-άουτ φάσεις.