Ευχές και συγχαρητήρια από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στους μουσουλμάνους της Αιγύπτου

Ευχές και συγχαρητήρια από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στους μουσουλμάνους της Αιγύπτου

Τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι συνεχάρη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, στο σημερινό του μήνυμα προς τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου με την ευκαιρία της λήξης του Ραμαζανιού, για όλα τα μέτρα και πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την προστασία του αιγυπτιακού λαού από την παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα, εξύμνησε το έργο του νοσηλευτικού προσωπικού της Αιγύπτου για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Ευχήθηκε να επανέλθει γρήγορα η ανθρωπότητα στην κανονικότητά της και τέλος ευχήθηκε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο και τον λαό της Αιγύπτου «ο Παντοδύναμος Θεός να μας προστατεύει όλους από κάθε επιβουλή και να μας χαρίζει πλούσια τα ελέη της υγείας και της ειρήνης».

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι και τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου με την ευκαιρία της λήξης του μήνα του Ραμαζανίου έχει ως εξής:

«Με την ευκαιρία της ολοκληρώσεως του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, επιθυμώ να απευθύνω ευχές φιλάδελφες από τα βάθη της καρδιάς μου, προς τους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας στην ευλογημένη γη του Νείλου και προς τους Μουσουλμάνους απανταχού του Αραβικού κόσμου.

Αν και φέτος η ανθρωπότητα δοκιμάστηκε και ακόμη δοκιμάζεται από την πανδημία του covid-19, κατά την οποία εκατοντάδες συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους στον άνισο αυτόν αγώνα, ωστόσο σαν άνθρωποι αδύνατοι αλλά πιστοί στην πρόνοια του Φιλάνθρωπου Θεού δεν παύουμε να προσευχόμαστε νυχθημερόν, ώστε να επανέλθει η ανθρωπότητα στην κανονικότητά της, και να βασιλεύσει πάνω στην γη, η ειρήνη, η χαρά και η ελπίδα.

Χαιρετίζω και συγχαίρω τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, προκειμένου να διαφυλάξει την υγείαν των συμπολιτών μας, διότι η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που χαρίζει ο Θεός στον άνθρωπο.

Χαιρετίζω την συνδρομή των Αιγυπτιακών Αρχών και του νοσηλευτικού προσωπικού, στην αντιμετώπιση της άδικης αυτής κρίσεως, διά της παροχής σωτηρίου νοσηλείας σε ασθενούντας συνανθρώπους μας.

Εύχομαι δε προσωπικώς, στον Εξοχώτατο Πρόεδρο και στον φιλειρηνικό λαό της Αιγύπτου ο Παντοδύναμος Θεός να μάς προστατεύει όλους από κάθε επιβουλή και να μάς χαρίζει πλούσια τα ελέη της υγείας και της ειρήνης.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β’

Εν τη Μεγάλη Πόλει

της Αλεξανδρείας

τη 22α Μαΐου 2020»

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ