7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Ευ. Τσακαλώτος: Το ενιαίο νόμισμα δεν είναι συμβατό με τις οικονομίες της Ευρώπης

Ευ. Τσακαλώτος: Το ενιαίο νόμισμα δεν είναι συμβατό με τις οικονομίες της Ευρώπης

Το ενιαίο νόμισμα δεν είναι συμβατό με οικονομίες που έχουν αποκλίσεις. Οι διαφορές μεταξύ του Βορρά και του Νότου στην Ευρώπη παραμένουν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι αλλαγές που συντελούνται αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορέσουν να εξομαλύνουν αυτές τις διαφορές, πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος συμφώνησε ότι φέτος και το 2022 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα. Εξέφρασε, όμως, σοβαρές επιφυλάξεις για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας σε μεσοπρόθεσμη βάση. «Δεν έχουν μπει οι πυλώνες για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό σκέλος της πολιτικής Μπάιντεν, ως «μια θετική εξέλιξη». «Τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας είναι τα διπλάσια από αυτά που έχει αποφασίσει η Ευρώπη. Η Ευρώπη πάλι καθυστερεί και πάλι έπεται των εξελίξεων», τόνισε ο πρώην Υπουργός.