8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Ευ. Λέκκας: Εθνικό ατόπημα που δίνει τροφή στους γείτονες η δήλωση Τσιρώνη για το Καστελόριζο

Ευ. Λέκκας: Εθνικό ατόπημα που δίνει τροφή στους γείτονες η δήλωση Τσιρώνη για το Καστελόριζο

Να μην μιλούν «για πράγματα που δεν γνωρίζουν, γιατί είναι εθνικό ατόπημα που δίνει τροφή στους γείτονες για να προχωρούν σε διεκδικήσεις» κάλεσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, όσους δεν ξέρουν, σε συνέχεια των δηλώσεων του Γ. Τσιρώνη για το Καστελόριζο. 

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο καθηγητής Γεωλογίας χαρακτήρισε το Αιγαίο «ιερό χώρο» για τους Έλληνες, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να τον διαμοιράζει λέγοντας αυτό είναι μέσα ή έξω».

«Δεν μιλάμε για Αιγαίο αλλά για έναν ενιαίο αιγιακό χώρο που περιλαμβάνει τη θάλασσα, τα νησιά, το υπέδαφος» εξήγησε ο κ. Λέκκας. «Έχουμε να κάνουμε με έναν ενιαίο χώρο που χαρακτηρίζεται από μια παγκόσμια μοναδικότητα. Φιλοξένησε τους προγονόυς μας που λόγω αυτών των πλενοεκτημάτων, των νησιών, των πετρωμάτων, των ηφαιστείων, όλα αυτά φιλοξένησαν την ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισμού» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς γιατί αντέδρασε τόσο έντονα μετά τη δήλωση του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λέκκας απάντησε ότι «θα μπορούσα ν πω επειδή είμαστε Έλληνες και είναι επιστημονικά ορθό και τεκμηριωμένο. Το κυρίαρχο, όμως, για μένα είναι ότι είμαι πανεπιστημιακός δάσκαλος, Έλληνας επιστήμονας. Οι Έλληνες επιστήμονες θα πρέπει να βγουν από τα γραφεία τους».

Διαβάστε ακόμα:

- Ευ. Λέκκας σε Γ. Τσιρώνη για Καστελόριζο: Ο διαχωρισμός από το Αιγαίο ισοδυναμεί με πλήρη άγνοια