ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Ερντογάν για Σύνοδο Κορυφής: Να είναι καλά οι χώρες - μέλη της ΕΕ που έχουν κοινή λογική

Ερντογάν για Σύνοδο Κορυφής: Να είναι καλά οι χώρες - μέλη της ΕΕ που έχουν κοινή λογική

«Να είναι καλά οι χώρες, μέλη της Ε.Ε οι οποίες διαθέτουν κοινή λογική και έδειξαν θετική στάση» ήταν το σχόλιο του Τούρκου προέδρου αναφορικά με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν θα επιβληθούν κυρώσεις ούτε το Μάρτιο του 2021 και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει αυτά που δικαιούται η Τουρκία «από την απελευθέρωση της βίζας μέχρι και την τελωνειακή ένωση».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, μιλώντας μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ταγίπ Ερνογάν ανέφερε ότι «η Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιήθηκε από την ΕΕ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες ορισμένων χωρών» για να το αποδώσει στο λόγο ότι «τα αιτήματά τους δεν ήταν δικαιολογημένα».

«Να είναι καλά οι χώρες, μέλη της Ε.Ε οι οποίες διαθέτουν κοινή λογική, έδειξαν θετική στάση και έπεσε στο κενό το παιχνίδι αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως «υπάρχει μια προσδοκία πως τον Μάρτιο του 2021 ως θα συζητηθούν τα θέματα αυτά. Δεν υπάρχει δυνατότητα να αποφασιστεί και τότε κάτι».

Σε αυτή την περίοδο η Ε.Ε πρέπει να μας δώσει αυτά που δικαιούμαστε. Από την απελευθέρωση της βίζας μέχρι και την τελωνειακή ένωση», δήλωσε εν συνεχεία και υπογράμμισε πως «σε αυτή την περίοδο η Ε.Ε πρέπει να μας δώσει αυτά που δικαιούμαστε. Από την απελευθέρωση της βίζας μέχρι και την τελωνειακή ένωση», κατέληξε, μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, τη δυσφορία του για τις αποφάσεις που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τις ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνοντας λόγο για «μεροληπτική και παράνομη» προσέγγιση, καθώς και για κατάχρηση της αλληλεγγύης ορισμένων κρατών - μελών της ΕΕ. 

Διαβάστε ακόμα:

Κείμενο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής: Μετατίθεται για τον... Μάρτιο η απόφαση για πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας