Κορονοϊός: Επτά κρούσματα σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο - Σε καραντίνα οι επιβάτες

Επτά κρούσματα σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο - Σε καραντίνα οι επιβάτες

Σε καραντίνα έχουν μπει οι 193 επιβαίνοντες της πτήσης της TUI 6215 από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ της Ουαλίας, καθώς παρουσιάστηκαν 7 κρούσματα κορονοϊού στην πτήση. Σύμφωνα με τις αρχές της Ουαλίας, τα κρούσματα προέρχονται από τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων που ήταν στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με το BBC σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Ουαλίας αναφέρεται ότι μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων έχει δοθεί οδηγία στους επιβαίνοντες να εξεταστούν και να παραμείνουν σε απομόνωση, ενώ σε επίσημη ανακοίνωση που δημοσίευσε η ιστοσελίδα WalesOnline, αναφέρει πως δόθηκε εντολή όποιοι ήταν πάνω στην πτήση 6215 της 25ης Αυγούστου, να μπουν σε καραντίνα κατ’ οίκον.

Ο ταξιδιωτικός αερομεταφορέας TUI πρόσθεσε ότι τα αεροσκάφη του διαθέτουν «υπερσύγχρονο, τυπικό σύστημα φιλτραρίσματος αέρα νοσοκομείου», καθαρίζονται βαθιά μετά από κάθε πτήση και «απολυμαίνονται πλήρως τουλάχιστον μία φορά κάθε 24 ώρες» σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA ) 

«Η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών και του πληρώματος είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και λειτουργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του EASA», δήλωσε εκπρόσωπος της TUI.