Επίθεση με μολότοφ στο αυτοκίνητο του βουλευτή Ι. Φωτήλα - ΝΔ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα»

Επίθεση με μολότοφ στο αυτοκίνητο του βουλευτή Ι. Φωτήλα - ΝΔ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα»
Φωτογραφία αρχείου

Επίθεση αγνώστων με μολότοφ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην οδό Αράτου στην Πάτρα, με στόχο το αυτοκίνητο του βουλευτή της ΝΔ .Ιάσονα Φωτήλα.

Όπως αναφέρει το tempo24.gr, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν ξεκινήσουν δύο πορείες στο κέντρο της Πάτρας, η μία από φοιτητές και η άλλη από κουκουλοφόρους.

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου, το «έλουσαν» με εύφλεκτο υγρό και έριξαν μολότοφ στο εσωτερικό του.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Φωτήλας, σχετικά με την επίθεση, «το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο κάτω από το σπίτι μου, στην οδό Αράτου, όταν κάποια στιγμή άκουσα έκρηξη και βγήκα έξω να δω τι συμβαίνει». «Τότε», συνέχισε, «είδα το αυτοκίνητό μου να έχει πάρει φωτιά και κάποιοι γείτονες να προσπαθούν να την σβήσουν με πυροσβεστήρες». «Όπως με ενημέρωσαν» πρόσθεσε «πέρασαν τέσσερα άτομα που φορούσαν κουκούλες και στη συνέχεια ο ένας έριξε κάποιο υγρό στο αυτοκίνητο, ο δεύτερος έσπασε το τζάμι, ο τρίτος πέταξε στο εσωτερικό του οχήματος μία βόμβα μολότοφ και κατόπιν εξαφανίστηκαν».

O κ. Φωτήλας τόνισε ότι «αυτές οι πράξεις φασισμού μάς δυναμώνουν και στο τέλος της ημέρας η δημοκρατία θα βγαίνει πάντα κερδισμένη». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν σε όλους αυτούς, που επιτέθηκαν προ ημερών στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου και σήμερα στο αυτοκίνητό μου, ότι δεν μπορούν πλέον να προβαίνουν ατιμώρητοι σε τέτοιες ενέργειες» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ήδη το κάνει αυτό».

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου του βουλευτή Ιάσωνα Φωτήλα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Σε δήλωση του ο κ.Γαϊτάνης τόνισε: "Ο εμπρησμός με βόμβες μολότοφ του αυτοκινήτου του βουλευτή της ΝΔ Ιάσωνα Φωτήλα είναι μια εγκληματική ενέργεια που στόχο έχει τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Την καταδικάζουμε απερίφραστα".