Επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ - Πληροφορίες για τρεις νεκρούς
Βρετανία

Επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ - Πληροφορίες για τρεις νεκρούς

Τρεις νεκροί και δύο άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο μετά την επίθεση στην πόλη Ρέντινγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph. Νωρίτερα στο σημείο όπου έγινε η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί αντιρατσιστική διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter. 

Βίντεο  μάλιστα που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει τραυματιοφορείς να σπεύδουν στο σημείο και τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να αιμορραγούν και να βρίσκονται στο έδαφος, σε ένα πάρκο. Το Reuters  πάντως δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τη γνησιότητα του βίντεο.

"Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα στο σημείο, ο οποίος είναι υπό κράτηση", ανέφερε η αστυνομία.

Ο επικεφαλής του δήμου του Ρέντινγκ καλεί τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο αυτό, όπου η αστυνομία αντιμετωπίζει ένα "σοβαρό περιστατικό" εν εξελίξει.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη μετά τις αναφορές για το περιστατικό που είναι σε εξέλιξη στην πόλη Ρέντινγκ.

Παράλληλα ο επικεφαλής του δήμου του Ρέντινγκ Τζέισον Μπροκ κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά από το κέντρο της πόλης, όπου η αστυνομία αντιμετωπίζει ακόμα το περιστατικό.

Επίσης, το Συμβούλιο Αρχηγών της Εθνικής Αστυνομίας, που εκπροσωπεί τους ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας, κάλεσε τους πολίτες μέσω Twitter να αποφύγουν εικασίες ή την ανταλλαγή βίντεο ή φωτογραφίες από το περιστατικό.