7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι - Ιωάννα: «Πιστεύω ότι παίζει θέατρο, όταν βγει από τη φυλακή θα με αποτελειώσει»

 Επίθεση με βιτριόλι - Ιωάννα: «Πιστεύω ότι παίζει θέατρο, όταν βγει από τη φυλακή θα με αποτελειώσει»

Με σκωπτική διάθεση, αλλά και φανερά εκνευρισμένη, απευθύνθηκε στην κατηγορούμενη η Ιωάννα κατά την διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής της διαδικασίας. Η Ιωάννα απευθύνθηκε στην 37χρονη, καλώντας την να την κοιτάξει. Με τόνο σαρκαστικό, το θύμα της άγριας επίθεσης είπε στην 37χρονη: «Δεν θες να με κοιτάξεις να με θαυμάσεις; Ξέρω, δεν τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες, αλλά κάτι έχει γίνει…

Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις. "Κοριτσάκι μου” όπως μου έλεγες. Δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω, δεν θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί». Όταν η κατηγορούμενη γύρισε προς την Ιωάννα, παρενέβη ο αδελφός του θύματος, που χρησιμοποιώντας υβριστική προσφώνηση είπε στην 37χρονη «τολμάς και την κοιτάς;».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η κατηγορούμενη παρέμεινε ατάραχη και στη συνέχεια οι αστυνομικοί την οδήγησαν σε άλλη αίθουσα του δικαστηρίου, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη δίκη για τις 5 Οκτωβρίου.

Εξερχόμενη από τι δικαστική αίθουσα δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες τα εξής: «Θέλω να πω για αυτό, πληροφορήθηκα ότι δήθεν εγώ γνωρίζω το λόγο που μου επιτέθηκε... επειδή εκείνη τη στιγμή δεν είχα επαφή ακουστική και μου είχε κλείσει την επαφή ο αστυνομικός. Καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο η κυρία, να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μου και του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε θύτες που προσπαθούν να διαχειριστούν την κοινή γνώμη. Είναι προφανές ότι ακόμη και σήμερα παίζει θέατρο, δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας». «Πιστεύω πως όταν βγει από τη φυλακή, και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει στη φυλακή, όταν θα βγει θα θελήσει να με αποτελειώσει», κατέληξε.

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο Παναγιώτης Γλεντής, πατέρας του εργοδότη του 36χρονου θύματος της επίθεσης, είπε πως μόλις μπήκε στο φαρμακείο είδε την Ιωάννα που ήταν «λουσμένη στο οξύ». Ο κ. Γλεντής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δίπλα της ήταν μαλλιά και τα παπούτσια της είχαν λιώσει. Την πήραμε αμέσως με ένα άλλο συνάδελφο και τη στείλαμε στο νοσοκομείο. Στον δρόμο σφάδαζε στο πόνο, δεν ήξερα αν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Τη ρώτησα ποιος στο έκανε αυτό. 'Μια γυναίκα' μου απάντησε. Μετά μάθαινα για τη πορεία της υγείας της. Όλες οι κοπέλες φοβόνταν. Όλες. Ευτυχώς που βρέθηκε η ένοχος».

Εισαγγελέας: Τι ακριβώς είδατε στο πάτωμα….

Μάρτυρας: Μέσα στον διάδρομο του γραφείου μου ήταν αρκετή ποσότητα και έβραζε και ήταν και ο τοίχος και το ασανσέρ. Το μάρμαρο και η πόρτα του ασανσέρ από σίδερο, έλιωσε

Εισαγγελέας: Έχουν υποστεί φθορές οι τοίχοι;

Μάρτυρας: Βέβαια, αφού ο μάστορας μου είπε «αγανάκτησα να το επαναφέρω», δεν μπορούσε να περάσει κανείς. Ήταν τόση η ποσότητα, τα μαλλιά και τα ρούχα της είχαν λιώσει. Ήταν μεγάλη ποσότητα, ήταν γεμάτος ο διάδρομος και η κοπέλα λουσμένη. Όταν πηγαίναμε στο νοσοκομείο ήταν φρίκη, δε μπορούσες να την ακουμπήσεις αυτήν την κοπέλα. Αυτό έζησα και αυτό καταθέτω. Αν δεν ήταν το φαρμακείο και εμείς να τρέξουμε, δεν υπήρχε περίπτωση, θα πέθαινε. Θα μπορούσε να στοχεύσει πιο πολύ σε μάτια σε κεφάλι. Ήταν τόση η ποσότητα… σε ελέφαντα πήγε να τη ρίξει; Δεν μπορώ, στεναχωριέμαι, και αυτή γονείς έχει, αλλά πώς μπορεί να το κάνει αυτό ένας άνθρωπος; Είδα γιατρούς και νοσοκόμους που έκαναν το σταυρό τους στο Πρώτων Βοηθειών.

Η νεαρή κόρη της φαρμακοποιού, κατέθεσε πως εκείνο το πρωί βρισκόταν στην επιχείρηση της μητέρας της, και άκουσαν φωνές απ' έξω χωρίς αρχικά να μπορούν καταλάβουν τι γινόταν. Όπως είπε, σοκαρισμένες με την μητέρα της, είδαν την Ιωάννα που φώναζε «βοήθεια καίγομαι» - και συνέχισε:

«Φαίνονταν ότι ήταν λουσμένη με κάποιο υγρό τα μαλλιά, τα χέρια της, το κεφάλι της, το στέρνο της. Τα γυαλιά που φόραγε είχαν αλλάξει χρώμα. Φώναζε βοήθεια. Το πρόσωπό της είχε αρχίσει να παραμορφώνεται. Η μητέρα μου της είπε να πάει πίσω στο φαρμακείο και να βγάλει τα ρούχα της. Έβαλε το κεφάλι της κάτω από το νεροχύτη. Όταν έφυγα από το φαρμακείο πήγα στα γραφεία. Μπήκα στο ασανσέρ, όταν πήγα να πιάσω τη πόρτα του, μου γλίστρησε το πόμολο από το χέρι. Γύρω υπήρχε υγρό παντού, το πάταγα, δεν είχα καταλάβει τίποτα. Γύρισα στο φαρμακείο. Η Ιωάννα ήταν με τα εσώρουχα, της φέρανε μια ρόμπα για να καλυφθεί.

Πρόεδρος: Μπορείτε να μας δώσετε καλύτερη εικόνα της όταν ήρθε στο φαρμακείο;

Μάρτυρας: Ήταν σαν λουσμένη. Στην αρχή δεν είχαμε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές, δεν είχαμε καταλάβει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε, το πρόσωπό της είχε αρχίσει να πρήζεται και να παραμορφώνεται. Το μάτι της είχε αρχίσει και αυτό να παραμορφώνεται. Τα ρούχα της σαν να είχαν κολλήσει πάνω της. Καθώς πλένονταν, είδα να βγαίνουν τούφες από τα μαλλιά της. Την έβλεπα μέσα στο νιπτήρα να πλένεται και να φεύγουν οι τούφες. Όλο αυτό κράτησε κάπου 20 λεπτά.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, «Το πρόσωπο της ήταν υγρό, ήταν σαν να είχε ξεκινήσει να βγαίνει προς τα έξω. Είχε αρχίσει να πρήζεται και να αλλοιώνεται, και το μάτι της να πέφτει προς τα κάτω και να γίνεται όλο και πιο κόκκινο. Για 15 λεπτά έριχνε νερό. Όπως πλενόταν, φεύγανε τούφες, μια είχε κολλήσει μέσα στο σιφόνι».

Η μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε πως δεν είχε παρατηρήσει κάτι ύποπτο τις προηγούμενες ημέρες. «Το μόνο που φάνηκε περίεργο εκείνη την ημέρα, ήταν ότι μέσα σε όλη αυτή τη παράνοια, ήρθε κάποιος που ζήτησε τα κλειδιά της και το κινητό της. Δεν τον γνώριζα. Μου φάνηκε περίεργο σαν πράξη».

Πρόεδρος: Πληροφορηθήκατε ποιος είναι;

Μάρτυρας: Ήταν ψηλός με κοστούμι.

Όπως ανέφερε η μάρτυρας, το υγρό που έπεσε πάνω στην Ιωάννα ήταν τουλάχιστον 1,5 λίτρο. «Υπάρχουν ακόμη τα αποτυπώματα των παπουτσιών της στο φαρμακείο. Έλιωσε το πάτωμα και έμειναν τα αποτυπώματα. Αυτό το είδαμε αφού καθαρίσαμε το χώρο. Παρατηρήσαμε ότι έμειναν τα αποτυπώματα. Είναι σαν ένα λευκό περίγραμμα. Τα αποτυπώματα των χεριών της είναι ακόμη πάνω στο πάγκο, παρότι πλένονταν τόση ώρα» είπε.

Επίθεση με βιτριόλι - Προϊστάμενος Ιωάννας: Άφριζαν και οι τοίχοι, σκάφτηκε το μάρμαρο

Επίθεση με βιτριόλι: Ένταση στη δίκη - Τι ανέφερε η κατηγορούμενη

Επίθεση με βιτριόλι: Στο βήμα του μάρτυρα σήμερα η Ιωάννα - Παρούσα και η κατηγορουμένη

Επίθεση με βιτριόλι: Συνεχίζεται την Πέμπτη η δίκη με την κατάθεση της Ιωάννας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ