7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

«Επίθεση φιλίας» από Ερντογάν: Αναβίωση διαύλων διαλόγου με Ελλάδα

«Επίθεση φιλίας» από Ερντογάν: Αναβίωση διαύλων διαλόγου με Ελλάδα

Σε «επίθεση φιλίας» προς την Ελλάδα προχώρησε νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας ότι η αναβίωση των δίαυλων διαλόγων με την Ελλάδα συμβάλλει στο να επιλυθούν ορισμένα διμερή προβλήματα μεταξύ δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ. 

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος και κατά τη συνάντηση του αργότερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικάνο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. 

Η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με την Ελλάδα βοηθά να επιλυθούν ορισμένα διμερή προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Λαμβάνουμε υπόψη μας το διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη και την ισότητα, καθώς και τον σεβασμό των αμοιβαίων δικαιωμάτων και συμφερόντων, στις αλληλεπιδράσεις μας με τους γείτονές μας» δήλωσε ο Ερντογάν σε εκδήλωση που οργάνωσε το German Marshall Fund στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Πιστεύουμε πως η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με τη γειτονική μας Ελλάδα συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων και στην περιφερειακή σταθερότητα», συμπλήρωσε ο τούρκος πρόεδρος.