Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Εσπευσμένα στην Αθήνα επιστρέφει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά την έκδοση της νέας Navtex της Τουρκίας για έρευνες του Oruc Reis κοντά στο Καστελόριζο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στην Πορτογαλία ώστε να συναντηθεί με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Ζοάου Γκόμες Κραβίνιου και αρχικά επρόκειτο να επιστρέψει την Τρίτη, ωστόσο μετά την νέα προκλητική ενέργεια της Άγκυρας, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας θα διαφοροποιήσει το πρόγραμμά του και το απόγευμα της Δευτέρας θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, η Τουρκία εξέδωσε Navtex για νέες έρευνες με το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις 12 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη navtex η περιοχή που δεσμεύεται αρχίζει σε αρκετή απόσταση από τα νότια της Ρόδου και το βόρειο τμήμα της δεσμευμένης περιοχής φτάνει σχεδόν νότια από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, με τις δύο άκρες του να βρίσκονται ανάμεσα στη Ρω και στη Στρογγύλη, τις δύο νησίδες που συμπληρώνουν το σύμπλεγμα.