7ος χρόνος, ημέρα 2181η
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ

Το ΕΚΑΒ επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του, Νίκο Παπαευσταθίου, για τον επιχειρησιακό ρόλο του Οργανισμού στη διαχείριση περιστατικών Covid-19 καθώς και των επειγόντων περιστατικών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο Θ. Πλεύρης ξεναγήθηκε στους χώρους του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) αλλά και της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ), όπου και πληροφορήθηκε για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε ο καθοριστικός ρόλος της ενσωμάτωσης του πρώην ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ, καθιστώντας το ΕΚΑΒ ως τον μοναδικό επιχειρησιακό βραχίονα του υπουργείου Υγείας τόσο σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινής λειτουργίας του ΕΣΥ, όσο και στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων και υγειονομικών κρίσεων.

Στην ενημέρωση του υπουργού παραβρέθηκαν επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Παναγιώτης Κουτσουμπέλης, η συντονίστρια ιατρός της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων & διευθύντρια του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ), Αναστασία Ζυγούρα, καθώς και ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος.