ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2015η
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Επίσκεψη του Σλοβάκου υπουργού Εξωτερικών στον Ελαιώνα

Επίσκεψη του Σλοβάκου υπουργού Εξωτερικών στον Ελαιώνα

Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα πραγματοποίησε ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ιβάν Κόρτσοκ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν την ασφαλή ζώνη όπου διαμένουν τα ασυνόδευτα ανήλικα και συνομίλησαν τόσο με το προσωπικό του ΕΟΔΥ όσο και με προσωπικό της δομής, για την καθημερινή ζωή στη δομή του Ελαιώνα, τις συνθήκες εργασίας και διαμονής, τα μέτρα υγειονομικής προστασίας λόγω Covid 19 και την υγειονομική περίθαλψη.

Ο κ. Κόρτσοκ εξέφρασε «την αναγνώριση και το σεβασμό μας στην Ελλάδα γι' αυτό που κάνει, για τον τεράστιο φόρτο δηλαδή που έχει αναλάβει σε σχέση με τη μεταναστευτική κρίση». Όπως επισήμανε εμφατικά, «η Σλοβακία βλέπει το μεταναστευτικό ως ευρωπαϊκό πρόβλημα και γι' αυτό παρέχουμε οικονομικούς πόρους». Ο ίδιος ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, που προσανατολίζεται «στην ενίσχυση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ώστε να συμβάλουμε στην ελάφρυνση του ελληνικού συστήματος υγείας, το οποίο επηρεάζεται από τόσους πολλούς ανθρώπους, που βρίσκονται στην Ελλάδα ως μετανάστες».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρξει ακόμα πιο έμπρακτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο, Μάνου Λογοθέτη, και εκπροσώπων του δήμου Αθηναίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ