Δ. Μάρδας για κορονοϊό: Επιμένει να προστεθούν οι αυτοκτονίες κατά το lockdown στα θύματα!

Επιμένει να προστεθούν οι αυτοκτονίες κατά το lockdown στα θύματα!

Στην άποψη που διατύπωσε ότι πρέπει να υπολογίζονται και οι αυτοκτονίες κατά την περίοδο του lockdown στον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό, επέμεινε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Μάρδας, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Μιλώντας στον ρ/σ Status 107,7%, o κ. Μάρδας έκανε λόγο για ξεκάθαρη διατύπωση εκ μέρους του, καθώς, όπως είπε, «για να δούμε τα αποτελέσματα μιας πολιτικής, πρέπει να παίρνουμε υπόψη μας, όλες τις παραμέτρους».

Μάλιστα, ο πρώην υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η ΝΔ ενοχλήθηκε από την άποψή του, γιατί «δεν εξωραΐζει και χαλάει τη μαγιονέζα της πολιτικής»

Σημειώνεται πως χθες ο κ. Μάρδας, επιχειρώντας από τη μια να ανοίξει θέμα τυχόν αυτοκτονιών, και αφετέρου να τις συνδέσει με το lockdown, σε ανάρτηση του, με τίτλο «Κορονοϊός: Από την μερική ανάλυση στο τελικό οδυνηρό αποτέλεσμα...», έκανε λόγο για «οδυνηρές» οικονομικές επιπτώσεις στη χώρα, λόγω της κρίσης και ανέφερε:

«Για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος σε ζωές (ή άλλως η αποτελεσματικότητα των μέτρων της περιόδου) θα είναι σκόπιμο να προσμετρηθούν στα θύματα από τον κορονοϊό και τα θύματα (αυτοκτονίες) της κρίσης του lockout της μορφής που επιλέχθηκε». 

Επίσης αναφέρθηκε σε αυτοκτονίες που «εκτινάχθηκαν κατά την περίοδο μετά το 2011 αγγίζοντας ή ξεπερνώντας τα 500 άτομα ανά έτος».

Δείτε την ανάρτηση:

Νέα Δημοκρατία: Ούτε τώρα ο κ. Τσίπρας θα καταδικάσει την ανάρτηση Μάρδα

«Είμαστε σίγουροι ότι ούτε αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας πρόκειται να καταδικάσει την ανάρτηση του πρώην υπουργού του κ. Μάρδα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της χθες η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Μάρδα

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία θυμίζει στον κ. Τσίπρα άλλη μια φορά, «ότι όσο δεν αντιδρά τόσο δείχνει ότι υιοθετεί και προσυπογράφει αυτές τις αθλιότητες. Θα αποδείξει έτσι ότι μένει ίδιος, απελπιστικά ίδιος, με την περίοδο του διχασμού και της μισαλλοδοξίας που καλλιέργησε».

«