Επιμένει η «Αυγή» για το πρωτοσέλιδο: «Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι ξέπλυναν τους μαχαιροβγάλτες»

Επιμένει η «Αυγή» για το πρωτοσέλιδο: «Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι ξέπλυναν τους μαχαιροβγάλτες»

Στην επίθεση πέρασε σήμερα η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», με ανάρτηση στην ηλεκτρονική της έκδοση, μετά τον σάλο που προκάλεσε το πρωτοσέλιδό της που εικονίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και τίτλο «Δεν είναι αθώοι».

Η πλήρης απάντηση της εφημερίδας Αυγή:

«Αγανάκτησε η Νέα Δημοκρατία, επειδή η «Αυγή» αρνείται να της πιστώσει την «τεράστια» συμβολή στην εξουδετέρωση της ναζιστικής συμμορίας. Δεν υιοθετεί δηλαδή ένα ηρωικό αλλά εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο αφήγημα που τα κυβερνητικά διαφημιστικά επιτελεία περιφέρουν μέσω της λίστας Πέτσα, τόσο μανιωδώς που κοντεύουν να το πιστέψουν και τα ίδια.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνήθηκαν να δείξουν αδιαφορία, απάθεια ή ανοχή απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που ξέπλυναν τους μαχαιροβγάλτες με τις αρβύλες, δικαιολόγησαν τα κίνητρα και τις ενέργειές τους, επιχείρησαν να τους ενσωματώσουν πολιτικά, τους χτύπησαν φιλικά στην πλάτη και τους αποκάλεσαν με τα μικρά τους ονόματα. Γνωρίζουν ποιοι ήταν αυτοί που συνυπήρξαν και εξακολουθούν να συνυπάρχουν με την ΧΑ στα συλλαλητήρια του μίσους για το Μακεδονικό, και στα όργια βίας από τα οποία συνοδεύτηκαν, καθώς και στις ρατσιστικές κινητοποιήσεις κατά των προσφύγων. Δεν ήταν η Αριστερά με τον Κασιδιάρη στα συλλαλητήρια με τις περικεφαλαίες, ούτε με τον Λαγό στον Έβρο. Λιγότερο θράσος λοιπόν.

Ο κόσμος λοιπόν τα γνωρίζει αυτά. Εμείς απλώς τα υπενθυμίζουμε. Τις υποδείξεις ας τις κάνει η ΝΔ στα μέσα της λίστας Πέτσα. Αυτά που παλιότερα δόξαζαν την ΧΑ για την κοινωνική της προσφορά και τα αιρετικά της τατουάζ και σήμερα αποθεώνουν την ΝΔ για την αδιάλλακτη αντιφασιστική της στάση.

Λίγη ντροπή γιατί ο κόσμος θυμάται. Και μην παραχαράσσετε την ιστορία».

Τι αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Αυγής


Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω πρωτοσέλιδο προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων καθώς επιχειρεί να ταυτίσει δύο πρωθυπουργούς, τον Κυριάκο Μητσοτάκη  και τον Αντώνη Σαμαρά με το ακροδεξιό κόμμα, ενώ είναι γνωστό πως η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και η ηγεσία της φυλακίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος είναι το σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο κάνει λόγο για «πρακτικές Γκέμπελς» από το «δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να κάνει το άσπρο – μαύρο».

Αξίζει να επισημανθεί πως κάτω από τον τίτλο της Αυγής της Κυριακής αναφέρονται τα εξής: «Πώς η ΝΔ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή και ξέπλυνε την εγκληματική συμμορία. Οι πλατείες ήταν γεμάτες και δεν είχαν χρυσαυγίτες».

Η αντίδραση της ΝΔ: Ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου

Το πρωτοσέλιδο προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος που έκανε λόγο για «πρακτικές Γκέμπελς» από το «δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να κάνει το άσπρο – μαύρο».

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ: «Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο – μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής».

Και το σχόλιο της ΝΔ καταλήγει: «Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».

Επιπροσθέτως, προσωπικότητες του πνευματικού κόσμου από όλο το πολιτικό φάσμα σημειωτέον καταδικάζουν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα το αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και την προσπάθεια οικειοποίησης των αντιφασιστικών συνθημάτων για αντιπολιτευτικούς σκοπούς.