7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Επικοινωνία Μπορέλ-Μπλίνκεν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

 Επικοινωνία Μπορέλ-Μπλίνκεν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
AP Photo/Virginia Mayo, Pool

Επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σχετικά με το πώς οι δυο πλευρές μπορούν να συμβάλουν από κοινού στον τερματισμό της βίας στο Ισραήλ.

«Ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, 'Αντονι Μπλίνκεν σχετικά με το πώς η ΕΕ και οι ΗΠΑ μπορούν να συμβάλουν από κοινού στον τερματισμό της βίας στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και στη μείωση των εντάσεων» αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ στην ανάρτησή του και συμπληρώνει: «Κοιτάζοντας μακριά, χρειαζόμαστε επίσης μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες για να σπάσουμε τη δυναμική των συγκρούσεων και να αναβιώσουμε την προοπτική ενός ειρηνικού μέλλοντος για όλους».

Από την πλευρά του, ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε «Ανταλλαγή απόψεων με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ σχετικά με το πώς η εταιρική σχέση ΗΠΑ-ΕΕ μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η τρέχουσα βία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Όλοι πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν εξίσου τα αγαθά της ελευθερίας, ασφάλειας, ευημερίας και της δημοκρατίας»