ΕΛ.ΑΣ: Επιχείρηση «πασχαλινό τραπέζι» - Αυξημένες περιπολίες τη Μ. Εβδομάδα

Επιχείρηση «πασχαλινό τραπέζι» - Αυξημένες περιπολίες τη Μ. Εβδομάδα

Τρία ειδικά επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. θα τεθούν σε εφαρμογή όλη την Μεγάλη Εβδομάδα με κορύφωση την Κυριακή του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.  Ειδικό σχέδιο και για ναούς, Βαρβάκειο Αγορά και Κυριακή του Πάσχα.

Αρχικά η επιχείρηση «πασχαλινό τραπέζι» προβλέπει σχέδια και αυξημένες περιπολίες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα καταστήματα τροφίμων για όλους όσους θέλουν να ετοιμάσουν το πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ

Σε ειδικό σχέδιο για την Βαρβάκειο Αγορά η είσοδος θα γίνεται από την οδό Αρμοδίου ανά 10 άτομα και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος υπό τους ελέγχους των αστυνομικών έξω από την αγορά προκειμένου να παρακολουθούν την τήρηση των μέτρων. Στα κρεοπωλεία, τις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ θα υπάρξει  αύξηση των περιπολιών για την τήρηση των αποστάσεων και την αποτροπή των ληστειών καθώς θα υπάρχει συσσώρευση μεγάλων χρηματικών ποσών σε καταστήματα τροφίμων. 

Την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή θα τεθεί σε εφαρμογή η «επιχείρηση ναός», για να τηρηθεί η απαγόρευση περιφοράς του Επιταφίου και της λήψης της Θείας Κοινωνίας με αυξημένες περιπολίες έξω από ναούς και έλεγχοι διαδικτυακών συνδέσμων για μαζικά καλέσματα πιστών.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα λάβει χώρα η «επιχείρηση οβελίας» και θα περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους για μεγάλες οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις και αποτροπής μεγάλης πασχαλινής εξόδου εντός της πόλης, ενώ θα γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις με συστάσεις για συγκεντρώσεις σε αυλές και ταράτσες.