8ος χρόνος, ημέρα 2398η
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ουγγαρία - Διαδικτυακή εκδήλωση

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ουγγαρία - Διαδικτυακή εκδήλωση

Υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου από ελληνικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα από τον κλάδο των βιομηχανικών φαρμακευτικών προϊόντων, σε συνδυασμό με το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς στη χώρα, όπως προέκυψε από τη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΕΒΕΑ, η Enterprise Greece, ο ΣΕΒ και ο ΣΕΒΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουγγαρία και την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) και της ουγγρικής Τράπεζας Προώθησης Εξαγωγών-Εισαγωγών EximBank.

Η συμμετοχή από τις ελληνικές εταιρείες και θεσμικούς φορείς από την Ελλάδα ανήλθε σε 300.

Ο Εμπορικός και Οικονομικός Ακόλουθος στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουγγαρία, κ. Δούκας Μαρινόπουλος, αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Ουγγαρίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες και τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου από ελληνικές επιχειρήσεις. Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζει ο κλάδος των βιομηχανικών και φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και ο αγροδιατροφικός τομέας. Επίσης ανέφερε πως η Ελλάδα αποτελεί για τους Ούγγρους πολίτες τον δεύτερο σε προτίμηση τουριστικό προορισμό.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής, Yπεύθυνος για Business Development και Corporate Relations του Ουγγρικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Hungarian Export Promotion Agency), κ. Peter Kocsis, ανέλυσε τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ουγγαρία για τους Έλληνες επιχειρηματίες και παρουσίασε το πλαίσιο των δράσεων και δυνατοτήτων του Οργανισμού HEPA.

H κ. Eva Kabai, Senior International Customer Relationship Manager, της ουγγρικής τράπεζας EXIM, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα εργαλεία και τις συνέργειες με τις οποίες επιτυγχάνεται η προσέλκυση ξένων επενδυτών και η χρηματοδότησή τους.

Η τελευταία ενότητα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη σε εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρείν με παρουσία στην Ουγγαρία, όπως ο κ. Γιώργος Ζερίτης, Head of Business Development, του Ομίλου Zeritis Group, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ομίλου, κυρίως στο real estate, εστιάζοντας στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που εφαρμόζεται στη χώρα. Την εμπειρία τους από τη δραστηριότητά τους στην ουγγρική αγορά, μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Ι. Χαραμαλής, Group Commercial Manager for International Sales, KLEEMAN (κατασκευές ανελκυστήρων) και ο κ. Laszlo Bekefi, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola HBC Ουγγαρίας.