Επιβολή καραντίνας σε δομή μεταναστών - Έκλεισαν έξι σχολεία
Κιλκίς

Επιβολή καραντίνας σε δομή μεταναστών - Έκλεισαν έξι σχολεία

Σε καραντίνα 14 ημερών τέθηκε η δομή μεταναστών της Νέας Καβάλας του δήμου Παιονίας μετά από εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε έγκυο, ενώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν τεστ ανίχνευσης του ιού σε 500 άτομα που φιλοξενούνται. Επίσης με απόφαση του δήμου έκλεισαν και έξι σχολικά συγκροτήματα για απολύμανση.

Σύμφωνα με το voria.gr, άμεσα έκλεισαν έξι σχολεία, στα οποία πηγαίνουν παιδιά προσφύγων, (Δημοτικό Γοργόπης, 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης), ενώ η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει τεθεί σε καραντίνα από το βράδυ της Τετάρτης και φυλάσσεται από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η γυναίκα, είναι μια από τις τελευταίες που μεταφέρθηκε στο Κέντρο και που τώρα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ παίρνουν δείγματα για να ελέγξουν την επέκταση του κορονοϊού. Ανάλογοι έλεγχοι έγιναν και στο παρελθόν, όμως τα τεστ αφορούσαν το 5% του πληθυσμού της δομής. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ελεγχθεί το 30% του πληθυσμού, δηλαδή σε περίπου 500 άτομα. Σε συναγερμό ετέθη και ο τοπικός δήμος Παιονίας από την πρώτη στιγμή εντοπισμού του κρούσματος.

O δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης δήλωσε στο voria.gr: «Αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα έξι σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Σιωνίδης, «προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και ειδικά στην πλατεία του Πολυκάστρου, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες. Και παράλληλα, από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, προτού αρχίσουν οι συναλλαγές, απολυμάναμε τους χώρους των τεσσάρων ΑΤΜ, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες στις αρχές κάθε μήνα για να αναλάβουν τα επιδόματά τους. Θα συνεχίσουμε όπου χρειάζεται να κάνουμε απολυμάνσεις, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή».