Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Επεισόδια σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μετά από μια μικρή «ανάπαυλα» νέα ένταση επικρατεί στην οδό Τοσίτσα στην συμβολή με την οδό Πατησίων.

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 50 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα παίζουν "κλεφτοπόλεμο" με τους αστυνομικούς γύρω από το Πολυτεχνείο. Με ορμητήριο το κτήριο του ΕΜΠ, οι νεαροί βγαίνουν απο την πύλη της οδού Τοσίτσα και εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των ανδρών των διμοιριών των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο.

Για λόγους ασφαλείας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πατησίων, στο ρεύμα προς Πατήσια.

Νωρίτερα, στην πλατεία Συντάγματος ομάδα κουκουλοφόρων έριξε πέτρες, φωτοβολίδες και κροτίδες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες τους απώθησαν με χημικά. Επίσης έριξαν και βόμβα μολότοφ έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ενώ προκάλεσαν και φθορές σε δύο ΑΤΜ.

Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα η αστυνομία προχώρησε την προσαγωγή ενός ατόμου για τα επεισόδια.

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην οδό Τοσίτσα στην συμβολή με την οδό Πατησίων.

μαθητικό συλλαλητήριο επεισόδια

μαθητικό συλλαλητήριο

μαθητικό συλλαλητήριο επεισόδια

μαθητικό συλλαλητήριο

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Άγνωστα άτομα συνέχισαν να πετούν πέτρες, σίδερα και διάφορα άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν, κατά διαστήματα, χρήση χημικών.

μαθητικό συλλαλητήριο επεισόδια

μαθητικό συλλαλητήριο επεισόδια

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν και στη Διονυσίου Αεροπαγίτου προκειμένου να εντοπίσουν διαδηλωτές που συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ από τη χρήση χημικών επηρεάστηκαν κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στο ν/σ για το «νέο Λύκειο»

Ολοκληρώθηκαν τα μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο.

Οι μαθητές από γυμνάσια και λύκεια υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές που έχει δρομολογήσει το υπουργείο κάνουν το σχολείο «ακόμα πιο εξοντωτικό» και ζητούν να μην κατατεθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο το νέο νομοσχέδιο που αφορά στο νέο τρόπο εξέτασης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα ζητούν την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

μαθητικό συλλαλητήριο

μαθητικό συλλαλητήριο

μαθητικό συλλαλητήριο