Κολομβία - Κορονοϊός: Επανέναρξη των εμπορικών πτήσεων έπειτα από εξάμηνη αναστολή

Επανέναρξη των εμπορικών πτήσεων έπειτα από εξάμηνη αναστολή

Οι εμπορικές πτήσεις άρχισαν ξανά χθες Σάββατο προς την Κολομβία, με την επανάληψη δρομολογίων από τις ΗΠΑ, έπειτα από έξι μήνες αναστολής τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

«Σήμερα κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα, ξαναρχίζουμε τις διεθνείς πτήσεις με προορισμό την Κολομβία, κι η πόλη Καρταχένα ξεκινά ως πόλη υποδοχής», δήλωσε ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε από τον συγκεκριμένο δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Συγκεκριμένα τα δύο πρώτα αεροπορικά δρομολόγια που ξανάρχισαν να εκτελούνται συνδέουν την Κολομβία με τις ΗΠΑ. Αναμένεται να αποκατασταθούν και άλλες αεροπορικές συνδέσεις, με τη Βραζιλία, τη Βολιβία, τη Γουατεμάλα, τον Ισημερινό, τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Μεξικό.

Αύριο Δευτέρα διεθνείς εμπορικές επιβατικές πτήσεις ξαναρχίζουν επίσης από και προς την Μπογοτά.

Να σημειωθεί ότι οι υγειονομικές αρχές της Κολομβίας εντόπισαν το πρώτο κρούσμα από τον SARS-CoV-2 την 6η Μαρτίου. Οι αεροπορικές συνδέσεις ανεστάλησαν 17 ημέρες αργότερα. Έως τώρα ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των Άνδεων ανέρχεται σε πάνω από 24.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 750.000 και πλέον κρουσμάτων από τον SARS-CoV-2.

Η τέταρτη μεγαλύτερη λατινοαμερικανική οικονομία εισήλθευπόψιν  στη φάση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων την 25η Μαρτίου, όμως η κατάρρευση της δραστηριότητας ανάγκασε την κυβέρνηση να τα χαλαρώσει.

Αξίζει να επισημανθεί ότι επισήμως, ο περιορισμός έλαβε τέλος την 1η Σεπτεμβρίου κι αντικαταστάθηκε από μια στρατηγική βασισμένη περισσότερο στην ατομική ευθύνη και στη χρήση μασκών προστασίας στους δημόσιους χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ