ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

ΕΟΔΥ: Έπαυσε τέσσερις συμβασιούχους για το «κορονοπάρτι»

ΕΟΔΥ: Έπαυσε τέσσερις συμβασιούχους για το «κορονοπάρτι»

Στη λήψη άμεσων μέτρων για το περιστατικό συνωστισμού προσώπων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι, το οποίο δεν του ανήκει, προχώρησε η διοίκηση του ΕΟΔΥ, η οποία προέβη και στην παύση των συμβατικών υποχρεώσεων τεσσάρων εμπλεκόμενων προσώπων με τον Οργανισμό.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ επισημαίνει δε ότι «οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους».

Αφορμή στάθηκε βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο και το οποίο δείχνει σύμφωνα με περιγραφές γλέντι από την Τσικνοπέμπτη σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO, περιστατικό που προκάλεσε και την αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς γινόταν λόγος για εμπλοκή και συμμετοχή εργαζομένων και στελεχών της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ αναφέρει:

- Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Ε.Ο.Δ.Υ. χώρους του κτιρίου της HELEXPO. 

- Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

- Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό,  προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται τόσο στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, όσο και κατά του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα κατηγορώντας τον τελευταίο ότι «κρύβεται από προχθές» και πως «περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον κ. Αρκουμανέα».