Αδ. Γεωργιάδης: Ενθαρρύνουμε τις εταιρείες courier να κάνουν προσλήψεις

Ενθαρρύνουμε τις εταιρείες courier να κάνουν προσλήψεις

Για τα περιστατικά αισχροκέρδειας που έχουν καταγγελθεί από καταναλωτές για χρεώσεις μηνυμάτων από 5ψήφια νούμερα στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και την κατάσχεση 10 τόνων αδήλωτων αντισηπτικών, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το υπουργείο στο σύνολο των ελέγχων που πραγματοποίησε από την έναρξη των πρώτων περιοριστικών μέτρων, έχει επιβάλει πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε διάφορους κλάδους. Παράλληλα, δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου υποχρεούνται όλοι να δηλώνουν τα αποθέματα σε κρίσιμα υλικά, όπως τρόφιμα και αντικείμενα προστασίας έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα της επάρκειας της χώρας, αλλά και για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μαύρης αγοράς.

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αισχροκερδεί εις βάρος των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ αναφορικά με τα 5ψήφια νούμερα, σημείωσε ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα αξίας 250.000 ευρώ για τις παράνομες χρεώσεις.

Σχετικά με την κίνηση της αγοράς, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως έχουν βελτιωθεί πολύ οι υπηρεσίες του e-shop, καθώς όλο το εμπόριο πλέον έχει μεταφερθεί στο Διαδίκτυο και κινείται μέσω courrier, επομένως ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγάλος και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ενθαρρύνονται οι εταιρείες να προχωρήσουν σε προσλήψεις.