Ένταση στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή

Ένταση στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης κατά το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να κρεμάσουν πανό έξω από τη Βουλή, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να προσπαθούν να τους εμποδίσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροεπεισόδια.

Η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε στη 1 μ.μ., με τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται ενάντια στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση εν μέσω επιδημίας, κάνοντας λόγο για έλλειψη διάθεσης διαλόγου από το υπουργείο. 

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μέσω της Πανεπιστημίου έφτασαν στη Βουλή. Κλειστές παραμένουν η οδός Πανεπιστημίου και λεωφόρος Αμαλίας. 

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών διαδηλώνουν από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης υποστηρίζοντας ότι διατάξεις του νομοσχεδίου για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα αναμένεται να επιφέρει απολύσεις εκπαιδευτικών. Επιπλέον, από τις ομοσπονδίες ασκείται κριτική για την θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ, κάνοντας λόγο για εξώθηση των μαθητών στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κάνουν λόγο για «απαράδεκτο και αντιεκπαιδευτικό» πολυνομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ βάλλει παράλληλα κατά του υπουργείου με αφορμή των ζήτημα των καμερών στις σχολικές αίθουσες για την αναμετάδοση των μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο για μαθητές που είναι εκτός σχολείου.

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών».

Βίντεο: protothema.gr