Ενισχύονται οι δομές υγείας σε τουριστικές περιοχές
Β. Κοντοζαμάνης

Ενισχύονται οι δομές υγείας σε τουριστικές περιοχές

Ενίσχυση των δομών υγείας σε τουριστικές περιοχές και στην περιφέρεια ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου προανήγγειλε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, σημειώνοντας πως στόχος είναι η επάρκεια της κάλυψης των υγειονομικών αναγκών, οι οποίες θα είναι αυξημένες την τουριστική περίοδο.

Μιλώντας στο Mega, o υφυπουργός Υγείας τόνισε πως για τα νησιά όπου δεν υπάρχει αεροδρόμιο, θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία με αυτήν που ακολουθείται σήμερα, δηλαδή ανάλογα με τη σοβαρότητα των περιστατικών. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι επιστρέφουμε σιγά-σιγά στην κανονικότητα στα νοσοκομεία και στο υγειονομικό σύστημα και είπε πως είχαν δεσμευθεί περισσότερες από 3.000 κλίνες στα νοσοκομεία της χώρας για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός οι οποίες επιστρέφουν στις κλινικές. 

Τέλος, όσον αφορά τα κλιματιστικά στα νοσοκομεία, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «βλέπουμε τις οδηγίες και προσπαθούμε να κάνουμε τις ανάλογες προσαρμογές όπου χρειάζεται για να μην υπάρχει ταλαιπωρία στους ασθενείς, αλλά και να λειτουργούν με ασφάλεια οι κλιματισμοί».