Β. Κοντοζαμάνης: Ενισχύονται οι δομές υγείας σε τουριστικές περιοχές

Ενισχύονται οι δομές υγείας σε τουριστικές περιοχές

Ενίσχυση των δομών υγείας σε τουριστικές περιοχές και στην περιφέρεια ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου προανήγγειλε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, σημειώνοντας πως στόχος είναι η επάρκεια της κάλυψης των υγειονομικών αναγκών, οι οποίες θα είναι αυξημένες την τουριστική περίοδο.

Μιλώντας στο Mega, o υφυπουργός Υγείας τόνισε πως για τα νησιά όπου δεν υπάρχει αεροδρόμιο, θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία με αυτήν που ακολουθείται σήμερα, δηλαδή ανάλογα με τη σοβαρότητα των περιστατικών. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι επιστρέφουμε σιγά-σιγά στην κανονικότητα στα νοσοκομεία και στο υγειονομικό σύστημα και είπε πως είχαν δεσμευθεί περισσότερες από 3.000 κλίνες στα νοσοκομεία της χώρας για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός οι οποίες επιστρέφουν στις κλινικές. 

Τέλος, όσον αφορά τα κλιματιστικά στα νοσοκομεία, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «βλέπουμε τις οδηγίες και προσπαθούμε να κάνουμε τις ανάλογες προσαρμογές όπου χρειάζεται για να μην υπάρχει ταλαιπωρία στους ασθενείς, αλλά και να λειτουργούν με ασφάλεια οι κλιματισμοί».