«Εμφύλιος» στη Βρετανία για τα νέα μέτρα - «Γινόμαστε πειραματόζωα» λέει ο δήμαρχος του Μάντσεστερ

«Εμφύλιος» στη Βρετανία για τα νέα μέτρα - «Γινόμαστε πειραματόζωα» λέει ο δήμαρχος του Μάντσεστερ

Ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Μάντσεστερ Αντί Μπέρναμ έβαλε κατά της κυβέρνησης Τζόνσον μετά την τοποθέτηση της περιοχής στο τρίτο επίπεδο συναγερμού για τον κορονοϊό κατηγορώντας ότι «κάνει πειράματα».

Μιλώντας μπροστά από το Δημαρχείο, ο Μπερναμ δήλωσε ότι ο ίδιος και οι άλλοι τοπικοί φορείς απορρίπτουν την τοποθέτηση του Μάντσεστερ στο τρίτο επίπεδο συναγερμού.

«Συμφωνούμε ότι πρέπει να προστατευτεί η υγεία των πολιτών. Όμως αυτό πρέπει να γίνει σε πανεθνικό επίπεδο και δίχως το Μάντσεστερ να θυσιαστεί στο βωμό των πειραμάτων της Ντάουνινγκ Στριτ», ανέφερε ο Μπέρναμ.

Ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Μάντσεστερ τόνισε παράλληλα πως «ένα lockdown στο Μάντσεστερ θα πρέπει να συνοδευτεί με ένα γενναίο πακέτο στήριξης της τοπικής οικονομίας, αλλιώς θα υποφέρουμε», ενώ αποκάλυψε ότι «οι επικεφαλής ιατρικοί σύμβουλοι προτείνουν μεν ευρεία δέσμη μέτρων με κλείσιμο παμπ και μαγαζιών αλλά με πακέτο στήριξης της οικονομίας».

Προ ημερών, ο Δήμαρχος του Μάντσεστερ είπε στον Observer ότι προσφέροντας να πληρώσει η κυβέρνηση μόνο τα δύο τρίτα των μισθών των ανθρώπων που επλήγησαν από τα νέα κλεισίματα - σε αντίθεση με το 80% που εφαρμόστηκε σε εθνικό επίπεδο βάσει του αρχικού συστήματος, τιμωρούνται οι άνθρωποι στο Βορρά με τρόπο εντελώς απαράδεκτο.

AP Photo/Matt Dunham