«Ελληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από την Novartis»
Επιμένει ο Δ. Παπαγγελόπουλος

«Ελληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από την Novartis»

Επιμένει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνοντας λόγο για δωροδοκία Έλληνα πολιτικού από την Novartis, με αφορμή έγγραφο που όπως λέει, «καταχωνιάστηκε από την Ελένη Ράικου».

Με δήλωσή του ο  Δημ. Παπαγγελόπουλος  αναφέρει ότι  «από δημοσιεύματα του τύπου αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράικου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν «καταστράφηκε» από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Από δημοσιεύματα του Τύπου αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράϊκου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν "καταστράφηκε" από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές. Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis. Διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, επίορκοι και τα λίγα γιουσουφάκια τους στον Τύπο έχουν στρατευθεί στον βρώμικο πόλεμο της πολιτικής μου δίωξης».

Το έγγραφο

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, το συγκεκριμένο έγγραφο του FBI(;) μιλάει για μίζες σε πολιτικό πρόσωπο από το 2017 , όπως αποκάλυψε με επιστολή της προς τη Βουλή η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Η επιστολή εστάλη την περασμένη Τρίτη στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα.  Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή της η κυρία Τουλουπάκη, στα γραφεία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς υπάρχει «απόρρητο έγγραφο αλλοδαπών Αρχών» (σ.σ.: προφανώς από το FBI), στο οποίο παρατίθεται η πληροφορία ότι από στέλεχος της εταιρίας Novartis Hellas κατέληξαν χρήματα σε πολιτικό πρόσωπο, του οποίου η ιδιότητα «και μόνο προσδιορίζεται στο έγγραφο αυτό». Τα χρήματα δε αυτά προήλθαν, όπως αναφέρουν οι Αρχές της τρίτης χώρας, από το «μαύρο ταμείο» της Novartis.