7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Ελλάδα – Αυστραλία: Εντός του 2022 συνομιλίες για την αποφυγή της διπλής φορολογίας εισοδήματος

Ελλάδα – Αυστραλία: Εντός του 2022 συνομιλίες  για την αποφυγή της διπλής φορολογίας εισοδήματος
Φωτογραφία αρχείου

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) την ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών της Αυστραλίας για τον προγραμματισμό συνομιλιών εντός του 2022, με σκοπό τη σύναψη Σύμβασης για την αποφυγή της διπλής φορολογίας του εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται μεταξύ των 10 χωρών με τις οποίες, όπως εξήγγειλε στις 15 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας κ. Josh Frydenberg, ξεκινούν οι διαδικασίες για τη διεύρυνση του αυστραλιανού συμβατικού δικτύου, ώστε οι νέες Συμβάσεις να τεθούν σε ισχύ το 2023.

«Η εξέλιξη αυτή», σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «έρχεται μετά από συντονισμένες ενέργειες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, με στόχο τη σύναψη συμβατικών σχέσεων με την Αυστραλία στο πεδίο της φορολογίας».

«Η σύναψη Σύμβασης με τη χώρα αυτή, εταίρο μας στον ΟΟΣΑ, πέραν της σημασίας της για την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, αποτελούσε πάγιο αίτημα της ελληνικής ομογένειας και σταθερή επιδίωξη του Υπουργείου Οικονομικών», όπως προστίθεται στην εν λόγω ανακοίνωση.