Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 08:55
Τελευταία ενημέρωση: 09:31

-A +A

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες για τα επεισόδια

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 08:55
Τελευταία ενημέρωση: 09:31
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες για τα επεισόδια
-A +A

Ελεύθεροι αφέθηκαν όσοι προσήχθησαν από την αστυνομία για να επεισόδια πίσω από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, όπου άγνωστοι - που συμμετείχαν σε πορεία - επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, προκαλώντας παράλληλα φθορές και σε έξι σταθμευμένα οχήματα.

Συγκεκριμένα, χθες σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, κατά τα οποία άγνωστοι πέταξαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές (μολότοφ) εναντίον αστυνομικών διμοιριών που βρίσκονταν κοντά στο τουρκικό προξενείο, προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, καθώς κατά την εξέτασή τους δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο εναντίον τους, ενώ οι έρευνες για τους δράστες συνεχίζονται από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Τα επεισόδια έγιναν στη συνέχεια κινητοποίησης που διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική επέμβαση που προηγήθηκε ένα 24ωρο νωρίτερα στην πλατεία Καλλιθέας, ύστερα από καταγγελίες πολιτών για συγχρωτισμό στο σημείο.

Οι άγνωστοι κινήθηκαν από την πλατεία προς την οδό Ολυμπιάδος και πέταξαν περίπου 20 μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν εκεί. Στη συνέχεια, έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν κάδους. Μετά την επίθεση, δυνάμεις της ΕΛΑΣ κινήθηκαν προς την πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη όπου και δέχτηκαν νέα επίθεση.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα