Γερμανικός Τύπος για Ελλάδα: «Έλεγξε καλύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα την πανδημία»

«Έλεγξε καλύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα την πανδημία»

Μια εγκωμιαστική συνέντευξη για τη διαχείριση από πλευράς της Ελλάδας της πανδημίας του κορονοϊού, φιλοξενεί το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι SWR, το οποίο σημειώνει πως «καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο καλά υπό έλεγχο την πανδημία του κορονοϊού στην Ευρώπη όσο η Ελλάδα».

Όπως εξηγεί ο ανταποκριτής του καναλιού Τόμας Μπόρμαν, ο οποίος ζει στην Αθήνα, «η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε αστραπιαία. Ήδη από τον Φεβρουάριο, όταν διαπιστώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού, η κυβέρνηση απαγόρευσε το καρναβάλι. Από τις αρχές Μαρτίου ήδη έκλεισε όλα τα σχολεία και τελικά τα καφέ και τις ταβέρνες».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, o ανταποκριτής του γερμανικού σταθμού τονίζει πως οι αριθμοί δικαιώνουν τώρα την ελληνική κυβέρνηση. «Και για να διασφαλιστεί το θετικό αποτέλεσμα ισχύουν αυστηρές απαγορεύσεις. Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να βγουν έξω παρά μόνο για να πάνε στη δουλειά ή για να αγοράσουν τρόφιμα ή για μια σύντομη βόλτα. Αυτό ισχύει εδώ και πέντε εβδομάδες και προς το παρόν τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν», συμπληρώνει.

Παράλληλα, δηλώνει έκπληκτος από το πόσο καλά η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση. «Αλλά, η κυβέρνηση έχει και έναν καλό σύμβουλο, τον Σωτήρη Τσιόδρα. Κάθε απόγευμα στις 6 εμφανίζεται στην τηλεόραση και δίνει συμβουλές. Πρόσφατα δήλωσε πως είναι καλύτερα τα σχολεία και τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά. Έτσι τα ποσοστά των νέων κρουσμάτων θα παραμείνουν χαμηλά και τα νοσοκομεία δεν θα επιβαρυνθούν. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί εξαιτίας της πολύχρονης οικονομικής κρίσης δεν είναι καλά εξοπλισμένα» συμπληρώνει.