Εκατό μεγάλες επιχειρήσεις προειδοποιούν τον Τζόνσον για συμφωνία με την ΕΕ
Brexit

Εκατό μεγάλες επιχειρήσεις προειδοποιούν τον Τζόνσον για συμφωνία με την ΕΕ

Περισσότεροι από 100 επικεφαλής εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, και επικεφαλής επιχειρηματικοί όμιλοι προειδοποιούν τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι θα ήταν «εξαιρετικά βλαβερό» για την οικονομία εάν η χώρα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η επιστολή - η οποία δημοσιεύτηκε ανήμερα της προθεσμίας κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να ζητήσει παράταση της μεταβατικής περιόδου με την ΕΕ - αναφέρει μια έξοδος χωρίς συμφωνία θα είχε ως αποτέλεσμα «περισσότερους ανθρώπους εκτός εργασίας και χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο».

Η επιστολή υπογράφεται από επικεφαλής εταιρειών όπως οι Ebookers, Zoopla, Argus Media, New Covent Garden Soup, Graphene Composites και ICW.

«Δεν πρόκειται για την παραμονή ή την αποχώρηση. Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να επιτύχει για όλους μας, μια καλή καλή συμφωνία, όχι μια κακή συμφωνία, και σίγουρα όχι καμία συμφωνία», δήλωσε ο Γιουργκεν Μάιερ πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens UK, ο οποίος βοήθησε στη σύνταξη της επιστολής.

Σημειώνεται ότι εδώ και περίπου έναν χρόνο, η Ένωση Bρετανών Bιομηχάνων (CBI), ο μεγαλύτερος εργοδότης του Ηνωμένου Βασιλείου και σκληρός επικριτής του Βrexit έχει προειδοποιήσει ότι οι επιχειρήσεις της χώρας δεν είναι προετοιμασμένες για μια έξοδο της χώρας δίχως εμπορική συμφωνία. 

AP Photo/Frank Augstein, Pool