Έκανε εξαιρετική δουλειά απέναντι στον κορονοϊό
Μ. Μπλούμπεργκ για Κυριάκο Μητσοτάκη

Έκανε εξαιρετική δουλειά απέναντι στον κορονοϊό

Τα εύσημα στην Ελλάδα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στρατηγική που ακολούθησαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε με ανάρτησή του στο twitter ο Μάικ Μπλούμπεργκ, ιδιοκτήτης του Διεθνούς πρακτορείου Ειδήσεων Bloomberg, προαναγγέλλοντας συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο πρακτορείο.

«Η Ελλάδα έκανε εξαιρετική δουλειά, ανταποκρινόμενη στην πανδημία της COVID-19, καθοδηγούμενη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη το απόγευμα στο διαδικτυακό κανάλι του Πρακτορείου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την απάντηση της Ελλάδας στην κρίση και τη στρατηγική οικονομικής ανάπτυξής της με καλεσμένο τον Έλληνα πρωθυπουργό και οικοδεσπότη το δημοσιογράφο Φρανσίν Λάκουα.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινό δημοσίευμά τους ξένα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και το Bloomberg έκαναν εκτενή αναφορά στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, φιλοξενώντας δηλώσεις του Φρανσουά Χέισμπουργκ, πρώην αξιωματούχου της γαλλικής κυβέρνησης, ο οποίος επισημαίνει ότι η Ελλάδα υπήρξε το μεγαλύτερο success story της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας.

«Το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας πιστώνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αντιλήφθηκε την απειλή γρήγορα όταν είδε τι συνέβαινε στη γειτονική Ιταλία, βάζοντας την Ελλάδα σε lockdown ακόμη και πριν αντιδράσει η Ρώμη», είπε ο Χάισμπεργκ.

«Όταν κάποιος σκέφτονταν την Ελλάδα του έρχονταν στο μυαλό ένα υπερχρεωμένο κράτος. Έπρεπε να κάνουν κάτι για να αλλάξουν αυτήν την εικόνα - και τα κατάφεραν». Ο Κ. Μητσοτάκης «βρήκε τα κατάλληλα λόγια την κατάλληλη στιγμή», λέγοντας «έχουμε βιώσει χειρότερες κρίσεις από αυτήν"», είπε ο Χέισμπουργκ.

AP Photo/Rich Pedroncelli