Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις σχολείων στην Ηλεία

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις σχολείων στην Ηλεία

Προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία της Ηλείας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή εξωσχολικών ατόμων ή η υπερδραστηριότητα προς αυτή την κατεύθυνση ατόμων που έχουν σχέση με το σχολικό περιβάλλον, διέταξε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το Patrisnews.gr.

Στο μεταξύ, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη εκτίμησε σήμερα ότι σύντομα θα ατονήσει το κίνημα των καταλήψεων στα σχολεία, ενώ σημείωσε πως το σύνολο των σχολικών μονάδων που είναι σε κατάληψη, με βάση τα στοιχεία της Τρίτης, δεν ξεπερνάει τις 200.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «η θέση των παιδιών είναι μέσα στην τάξη και οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται με ανοιχτά τα σχολεία» και αναφερόμενη στα αιτήματα των καταληψιών τόνισε πως «αυτό που συμβαίνει μέσα στις σχολικές μονάδες υπό κατάληψη έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με αιτήματα που έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα και κάποια που έχουν τοπικά χαρακτηριστικά. Αυτό που έχει δοθεί ως κατεύθυνση σε διευθυντές σχολείων και διευθυντές εκπαίδευσης είναι να εξηγήσουν στα παιδιά τις νέες συνθήκες και γιατί έχουν επιβληθεί αυτά τα μέτρα».