7ος χρόνος, ημέρα 2153η
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Eισαγγελική έρευνα για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα

Eισαγγελική έρευνα για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα
AP Images

Αντικείμενο ευρείας εισαγγελικής έρευνας αποτελεί πλέον το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Για την υπόθεση η εισαγγελία εφετών Λάρισας διέταξε ποινική προκαταρκτική έρευνα, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

Η έρευνα θα εξετάσει την εμπλοκή όσων εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και εκείνους, στο όνομα των οποίων αυτά εκδόθηκαν και θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Έλειπε η σφραγίδα του γιατρού

 

Όλα ξεκίνησαν από υπάλληλο, η οποία φέρεται πως βεβαίωνε στο σύστημα ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί στο εμβολιαστικό κέντρο. Το διαπίστωσαν οι υπεύθυνοι σε τακτικό έλεγχο, καθώς από τα σχετικά έγγραφα έλειπε η σφραγίδα του γιατρού.

«Έδειξε ότι υπάρχει αντιστοιχία στον αριθμό των εμβολιασθέντων και στις βεβαιώσεις στις οποίες χορηγούνται» σημείωσε ο διευθυντής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

Η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων μένουν μόνιμα στη βόρεια Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί 44 «μαϊμού» εμβολιασμοί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Πλεύρης: Καμία ανοχή σε εικονικούς εμβολιασμούς

 


Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πάντως πως τους υγειονομικούς που κατάφεραν να έχουν στα χέρια τους εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης τους περιμένει απόλυση.

«Καμιά ανοχή σε τέτοια περιστατικά» είναι το μήνυμα του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, με φόντο το σκάνδαλο στην Καρδίτσα.

Μάλιστα, τονίζει πως επικοινώνησε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησε να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία.

Αναλυτικά, ο Θ. Πλεύρης δήλωσε: «Αναφορικά με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».