Β. Λέκκας: Εικάζω πως η πανδημία είναι εργαστηριακό κόλπο

Εικάζω πως η πανδημία είναι εργαστηριακό κόλπο

Την άποψη πως η πανδημία ίσως να είναι «εργαστηριακό κόλπο» εξέφρασε ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας, ο οποίος αναφερόμενος τον κορονοϊό σημείωσε πως «η παγκόσμια διακυβέρνηση παράγει ό,τι παράγει ώστε να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα και όχι το όφελος της ανθρωπότητας».

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία», ο κ. Λέκκας μιλώντας για την πανδημία του κορονοϊού, τόνισε: «Δεν είμαι ειδικός και δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά εικάζω, σε πολύ μεγάλο βαθμό, ότι όλο αυτό με την πανδημία είναι εργαστηριακό κόλπο. Μιλάμε για μία διαστροφή της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που παράγει ό,τι παράγει για να μπορέσει να επιβάλει έναν έλεγχο όχι προς όφελος της ανθρωπότητας, αλλά για να εξυπηρετήσει τον εαυτό της και τα δικά της συμφέροντα».

Στη συνέχεια, σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, ο τραγουδιστής εξέφρασε την ανησυχία του για τους πιθανούς κινδύνους που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν μαθητές και γονείς, σημειώνοντας πως «τώρα που άνοιξαν τα γυμνάσια είδα να εφαρμόζονται όσα περίμενα με τις μάσκες και τις αποστάσεις. Δεν είναι εύκολο, μην ζητάμε ευθύνες από τα παιδιά. Είναι δυνατόν να ελέγξεις έναν 16χρονο ή 17χρονο που βγαίνει και πηγαίνει σε καφέ; Επίσης με προβληματίζει όλο αυτό με τα μέτρα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα θέατρα.

«Ίσως χρειαζόταν ένα μεγαλύτερο περιθώριο εγκλεισμού για να ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο η κατάσταση. Δεν βλέπω τον λόγο να πάνε μόνο 20 μέρες τα παιδιά στα σχολεία και μάλιστα εκ περιτροπής. Εγώ ως γονιός ανησυχώ όταν βάζω σε κίνδυνο το παιδί μου και εμένα»,