Εγκώμια για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα
Διεθνή ΜΜΕ

Εγκώμια για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα

Με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα καλύπτουν μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης την πρόθεση της Ελλάδα να εκκινήσει την τουριστική σεζόν, διασώζοντας έτσι το καλοκαίρι για χιλιάδες τουρίστες.

Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και οι ανακοινώσεις των τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης, σε ό, τι αφορά τον τουρισμό, αποτέλεσαν θέμα σε μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη και την Αμερική το απόγευμα της Τετάρτης.

Guardian: Η Ελλάδα «διαβατήριο ασφαλείας και αξιοποστίας»

Η Ελλάδα «διαβατήριο ασφαλείας και αξιοπιστίας» σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian. Η Ελλάδα θα υποδεχτεί τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ηλεκτρονική έκδοση της Guardian περιλαμβάνονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, κατά το διάγγελμά του για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, της εργασίας και του τουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και εδώ στη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των μεταφορών για το επόμενο 5μηνο, τον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά και τα θερινά σινεμά, απαραίτητο για κάθε ελληνικό καλοκαίρι, όπως τονίζει.

ABC: Επιστρέφει η πολυαναμενόμενη τουριστική σεζόν στην Ελλάδα

Το αμερικανικό δίκτυο ABC δημοσιεύει άρθρο με το οποίο σημειώνει πως η πολυαναμενόμη τουριστική σεζόν της Ελλάδας θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου, τονίζοντας πως οι διεθνείς πτήσεις θα επανεκκινήσουν από την 1η Ιουλίου. Η κυβέρνηση επέβαλε καραντίνα πολύ νωρίς στην Ελλάδα και αυτό πιστώθηκε με χαμηλό αριθμό θανάτων και βαριά ασθενών από τον κορονοϊό σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι χώρες των Βαλκανίων, της Βαλτικής και η Γερμανία, αλλά και τουρίστες από το Ισραήλ και την Κύπρο αναμένεται να είναι το πρώτο κύμα των πολιτών που θα λάβουν το πράσινο φως ώστε να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως δεν θα είναι απαραίτητη η καραντίνα, ωστόσο, η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τεστ για τον κορωνοϊό στους τουρίστες που την επισκέπτονται. Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε η χώρα μας και περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα, αναφέρεται η ύπαρξη γιατρού για κάθε ξενοδοχείο, ειδικά σημεία σε περίπτωση επιβολής καραντίνας, αλλά και σποτ διενέργειας τεστ κορονοϊού στα νησιά.

BBC: Η Ελλάδα παράδειγμα διαχείρισης της πανδημίας

Το BBC αναφέρεται επίσης στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη φράση ότι του για «διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας» που έχει κερδίσει η χώρα μας.

«Είναι μία μεγάλη φήμη» είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για «υγειονομική ασπίδα, σε κάθε τόπο φιλοξενίας και το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας».

Bloomberg: Η Ελλάδα ανοίγει την τουριστική σεζόν

Ανάλογο δημοσίευμα και στην ηλεκτρονική έκδοση του Bloomberg, το οποίο παραθέτει τα νέα της εκκίνησης της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα, ενώ σημειώνει πως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή από την ελληνική κυβέρνηση η λίστα με τις χώρες από τις οποίες θα επιτραπεί η υποδοχή τουριστών στην πρώτη αυτή φάση.