«Εγκαταλείπει» τον Τραμπ ο χρηματοδότης του και ο ιδρυτής της PayPal Πίτερ Τιλ

«Εγκαταλείπει» τον Τραμπ ο χρηματοδότης του και ο ιδρυτής της PayPal Πίτερ Τιλ

Ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και εκ των ελάχιστων ανθρώπων από την Silicon Valley που τον στήριζαν ανοικτά, ο ιδρυτής της PayPal Πίτερ Τιλ φέρεται ότι δεν θα εμπλακεί ενεργά στην εκστρατεία επανεκλογής.

Ο Τιλ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal η οποία επικαλείται πηγές στον κύκλο του επιχειρηματία «θεωρεί ότι ο πρόεδρος δεν έχει ιδιαίτερες πιθανότητες επανεκλογής". Μάλιστα όπως σημειώνει στενός συνεργάτης του o δισεκατομμυριούχος πιστεύει ότι «οι πιθανότητες είναι ελάχιστες».

Ο Τιλ είναι συνιδρυτής μεταξύ άλλων της πύλης ηλεκτρονικών πληρωμών Paypal και της εταιρείας ανάλυσης big data, Palantir technologies.

Το 2016 είχε μιλήσει στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων υπέρ του προέδρου λέγοντας ότι είναι ο μόνος που μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας. Ο δισεκατομμυριούχος μάλιστα προσέφερε στην καμπάνια Τραμπ πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια μέσω διαφόρων πολιτικών ομάδων, όπως συνηθίζεται στις ΗΠΑ.

O Τιλ ήταν μέλος της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ και τον Δεκέμβριο του 2016 μετείχε σε συνάντηση κορυφής του εκλεγμένου τότε Προέδρου με τους επικεφαλής της βιομηχανίας τεχνολογίας την μάνατζερ του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, το αφεντικό της Amazon, Τζεφ Μπέζος και τον ιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ.