ΕΔΕ για 9 τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

ΕΔΕ για 9 τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) αναβαθμίστηκε η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί αρχικά για τη συμπεριφορά των αστυνομικών που συμμετείχαν στην σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου μετά την ολοκλήρωση και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου. 

Συγκεκριμένα, οι εννέα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υπόθεση, τέθηκαν αυτομάτως στη διάθεση του επιτελείου της ΓΑΔΑ, μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Σημειώνεται ότι, αρχικά η προκαταρκτική εξέταση είχε ανατεθεί σε αστυνομικό διευθυντή, στη συνέχεια δόθηκε σε έμπειρο ταξίαρχο, ο οποίος όμως αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις και τώρα την ΕΔΕ χειρίζεται άλλος ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας, στις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου ετοιμάζεται να υποβάλει η οικογένειά του, μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτια του θανάτου του.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Άννυ Παπαρούσου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η οικογένεια του 33χρονου έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος όλων όσων ενήργησαν, από το ΕΚΑΒ και την ΔΙΑΣ, στην οδό Γλάδστωνος, από την στιγμή που ο αιμόφυρτος Ζακ βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου στο οποίο μπήκε για άγνωστο ακόμη λόγο.

Υπενθυμίζεται, ότι στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου επήλθε ύστερα από ισχαιμικό επεισόδιο που προήλθε από τα πολλαπλά τραύματα που δέχτηκε στο σώμα του, κατέληξαν οι ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Αφού μελέτησαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων, οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού, διαπίστωσαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ