«Δύο ηλίθιοι πήγαν και κρεμαστήκαν στα μανταλάκια»
Κυρ. Τόμπρας

«Δύο ηλίθιοι πήγαν και κρεμαστήκαν στα μανταλάκια»

Τις υπόγειες διαδρομές των χρημάτων της «επένδυσης» για το κανάλι Καλογρίτσα με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ από το Μέγαρο Μαξίμου, αναδεικνύουν τα όσα δήλωσε στο κανάλι STAR ο οικονομολόγος που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία, Κυριάκος Τόμπρας. Επιβεβαίωσε ότι «White House» είναι το Μέγαρο Μαξίμου και ανέφερε χαρακτηριστικά «έχασα το χρόνο μου με δύο ηλίθιους που μετά από τόσα χρόνια κατάφεραν να είναι στα δικαστήρια και να είναι κρεμασμένοι στα μανταλάκια και τις εφημερίδες»

Ειδικότερα, «το θέμα ήταν πως θα χρηματοδοτηθούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής, για να μπορεί ο Καλογρίτσας να συμμετέχει στο διαγωνισμό» για την άδεια τηλεοπτικού σταθμού επιβεβαίωσε ο Κυρ. Τόμπρας που ενεργούσε για λογαριασμό του Χρήστου Καλογρίτσα στη συμφωνία με τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC, επισημαίνοντας μάλιστα πως η επένδυση ανερχόταν «πάνω από 50 εκ. ευρώ».

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star ο Κυριάκος Τόμπρας, που ενεργούσε για λογαριασμό του κ. Καλογρίτσα το επίμαχο διάστημα, σημείωσε ότι «η επένδυση ήταν σε δύο φάσεις», καθώς ανερχόταν «πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ» και πρόσθεσε ότι η πρώτη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ περιλάμβανε την κατάθεση 3 εκατομμυρίων για την εγγυητική και «τα υπόλοιπα 22 για να μπορέσει να στηθεί το κανάλι και την πρώτη δόση», ενώ στη δεύτερη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρούσε η λειτουργία της «επένδυσης».

Ο κ. Τόμπρας περιέγραψε πως «ήξερε όλη η Ελλάδα πως ο Καλογρίτσας, δηλαδή το διάστημα εκεί θα πρέπει να ξέρετε, από το 2014 και το 2015 και το 2016 οι τραπεζικοί λογαριασμοί (σ.σ. του κ. Καλογρίτσα) ήταν όλοι δεσμευμένοι» από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το ΣΔΟΕ.

Αναφορικά και με την ορολογία της «επένδυσης» επιβεβαίωσε ότι το «White House», το οποίο αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά Καλογρίτσα δεν είναι άλλο από το Μέγαρο Μαξίμου. «Έτσι το λέγανε μεταξύ τους, ναι» την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ο κ. Τόμπρας, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την έκβαση της υπόθεσης.

«Μετά από τόσα χρόνια έχασα το χρόνο μου με δύο ηλίθιους, για να σας πω ακριβώς πως έχουν τα πράγματα, που κατάφεραν να είναι στα δικαστήρια και να είναι κρεμασμένοι στα μανταλάκια στις εφημερίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτό το μεγάλο κατόρθωμα έκαναν», είπε, με το αποτέλεσμα να είναι «να τρέχω τώρα γιατί 2 χαζοί, αντί να βρουν άκρη για 3 εκατομμύρια, πήγαν και κρεμαστήκαν στα μανταλάκια».