8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

DPort για απεργία στο λιμάνι του Πειραιά: Έχουμε τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις μας

DPort για απεργία στο λιμάνι του Πειραιά: Έχουμε τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις μας

«Εχουμε τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις μας», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η DPort Services, διαχειρίστρια εταιρεία για λογαριασμό του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στις προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού, με αφορμή τη 48ωρη απεργία που κήρυξε το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη 1-2 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως τονίζει η DPort «συνεχίζει το διάλογο και με τα δύο σωματεία των εργαζομένων, έως την κήρυξη από την ελληνική Δικαιοσύνη στις 7/12, του ενός εκ των δύο ως αντιπροσωπευτικού, με το οποίο και η εταιρεία θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις και συμφωνία για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως ορίζεται από το Νόμο».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η DPort αναφέρει τα εξής:

«Με στόχο την πληρέστερη και ουσιαστική πληροφόρηση σας σχετικά με την απεργία που προκήρυξε για τις 1 και 2 Δεκεμβρίου στους προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού, μειοψηφία εργαζομένων εκπροσωπούμενων από το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, σας αποστέλλουμε σχετική ενημέρωση.

Με πνεύμα καλής θέλησης και με σαφή επιδίωξη την διατήρηση της εργασιακής ειρήνης και σταθερότητας επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και της κανονικότητας της οικονομίας και ενεργώντας πάντα εντός του πλαισίου της νομιμότητας, η DPort Services προχώρησε στην υλοποίηση όσων είχαν συμφωνηθεί με τους εργαζόμενους μετά την τελευταία απεργία.

Παράλληλα, συνεχίζει το διάλογο και με τα δύο σωματεία των εργαζομένων, έως την κήρυξη από την ελληνική Δικαιοσύνη στις 7/12, του ενός εκ των δύο ως αντιπροσωπευτικού, με το οποίο και η εταιρεία θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις και συμφωνία για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως ορίζεται από το Νόμο. Το μεν Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ είχε 475 ψηφισάντες στις πρόσφατες εκλογές του το δε Συνδικάτο Εργαζομένων 1076 ψηφισάντες. Το Συνδικάτο Εργαζομένων είναι το σωματείο που υπέγραψε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας το 2019 και εκπνέει το Δεκέμβριο του 2021.

Πάρα ταύτα, το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, το οποίο μάλιστα δεν έχει ψηφιστεί από την πλειονότητα των συμμετεχόντων στις πρόσφατες εκλογές, προκήρυξε εκ νέου απεργία για 1 και 2 Δεκεμβρίου, η οποία εκ νέου κρίθηκε παράνομη από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κήρυξε απεργία με τα ίδια αιτήματα για τις ίδιες μέρες και ώρες.

Η Εταιρία DPort έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της τουναντίον το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ όχι».