8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Δορυφόρος εντόπισε το Moskva ενώ φλεγόταν

Δορυφόρος εντόπισε το Moskva ενώ φλεγόταν
AP Images

Εικόνες από τον δορυφόρο Sentinel 1 δείχνουν το ρωσικό καταδρομικό Moskva να φλέγεται στη Μαύρη Θάλασσα, αμέσως μετά την έκρηξη, η οποία οφείλεται κατά τους Ουκρανούς σε πυραυλική επίθεση, ενώ κατά τους Ρώσους σε ατύχημα στα πυρομαχικά.

Οι δορυφορικές εικόνες από το ραντάρ της βόρειας Μαύρης Θάλασσας, στις 13 Απριλίου, φαίνεται να εντοπίζουν το πολεμικό πλοίο Moskva, αλλά και κάποια σκάφη που φαίνονται να βρίσκονται κοντά, πιθανότατα τα πλοία διάσωσης, σύμφωνα με το Naval News.

Ο δορυφόρος που τράβηξε την εικόνα, πέρασε πάνω από την περιοχή γύρω στις 18:30 τοπική ώρα την Τετάρτη, ανέφερε το δημοσίευμα.

Ένα πλοίο που ταιριάζει στο μέγεθος και την κατάσταση του πλοίου εντοπίστηκε στις συντεταγμένες 45°10'43,39″Β, 30°55'30,54″Α - μια θέση που βρίσκεται ανατολικά του Snake Island στη Μαύρη Θάλασσα, 80 ναυτικά μίλια από την Οδησσό και 50 ναυτικά μίλια από το πλησιέστερο τμήμα της ουκρανικής ακτογραμμής.

«Με βάση την ανάλυση πολλών ανθρώπων, είμαστε βέβαιοι ότι αυτό δείχνει τις τελευταίες ώρες της ναυαρχίδας Moskva», ανέφερε το Naval News. Πρόσθεσε ότι ο ισχυρισμός της Ουκρανίας ότι έπληξε το σκάφος με δύο αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ Neptune είναι πιθανός, λόγω του ότι το Moskva βρισκόταν εντός της εμβέλειάς τους.

Η Ρωσία δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία για τις απώλειές της, το Κίεβο ωστόσο ισχυρίστηκε ότι όλο το πλήρωμα σκοτώθηκε από την επίθεση στο πλοίο.