Δεν προκύπτει εμπλοκή τρίτου προσώπου - Μου αξίζει η τιμωρία δηλώνει ο πιλότος

Δεν προκύπτει εμπλοκή τρίτου προσώπου - Μου αξίζει η τιμωρία δηλώνει ο πιλότος

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο 32χρονος που το βράδυ της Πέμπτης ομολόγησε πως εκείνος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με δηλώσεις του μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Η συγγνώμη είναι μικρή λέξη. Είμαι συντετριμμένος. Με νοιάζει μόνο το παιδί. Έκρυψα την αλήθεια μόνο και μόνο για να μπορέσω να το μεγαλώσω. Μου αξίζει η τιμωρία μου και αρνήθηκα να με εξετάσει ψυχίατρος, είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος για το τι έγινε», είπε χαρακτηριστικά.

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Δεν προκύπτει εμπλοκή τρίτου προσώπου στη δολοφονία

Εντωμεταξύ για τα στοιχεία και την πορεία των ερευνών, αλλά και των επαφών που είχαν οι αστυνομικοί με τον 32χρονο πιλότο, από την στιγμή που έγινε το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση στις 11 Μαΐου, μέχρι την ομολογία του για την δολοφονία της συζύγου του, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Άννα Ευθυμίου.

Συγεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1  η κ. Ευθυμίου αναφέρθηκε στις πρώτες κινήσεις των αστυνομικών που βρέθηκαν στο μοιραίο σπίτι και αντίκρισαν την σκηνή του εγκλήματος και το μωρό δίπλα στην νεκρή μητέρα, τα δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα τις πρώτες ώρες,  καθώς και την κλιμάκωση των ερευνών και της εξέτασης στοιχείων, που είχαν ως κατάληξη, την ομολογία του 32χρονου πιλότου.

Όπως επισήμανε, ο σύζυγος της άτυχης 20χρονης περιέγραψε στους αστυνομικούς την εκδοχή του για το πώς συνέβη το κακό στο σπίτι των Γλυκών Νερών, πριν εκείνοι του παραθέσουν τα δεδομένα από τις έρευνες που αποδείκνυαν ότι δεν ισχύουν όσα μέχρι πρότινος υποστήριζε στις καταθέσεις του. 

Επιπροσθέτως η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ανέφερε ότι η αστυνομική έρευνα έχει ολοκληρωθεί και από αυτήν δεν προέκυψε εμπλοκή τρίτου προσώπου στην τέλεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, δεν υπήρξαν δηλαδή στοιχεία ότι κάποιος βοήθησε τον 32χρονο στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Εντούτοις συμπλήρωσε ότι η έρευνα έχει περάσει τώρα στην ευθύνη των ανακριτικών αρχών και συνεχίζεται, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν νέα ευρήματα μελλοντικά.

Ομολόγησε ότι ξύπνησε την 20χρονη και την σκότωσε

Υπενθυμίζεται ότι αποδομήθηκε το αφήγημα του ευτυχισμένου ζευγαριού, που παρουσίαζε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας. Συγκεκριμένα ο συζυγοκτόνος μίλησε για δεύτερη φορά στους αστυνομικούς στις 3 περίπου τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου όπου και τους είπε ότι ξύπνησε την Καρολάιν και τη σκότωσε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

«Όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι», ανέφερε.

«Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: “Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτα, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο», πρόσθεσε ο 32χρονος.

Ιατροδικαστική έκθεση: Ο θάνατος της Καρολάιν ήταν «αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως»

Απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο πιλότος πως προηγήθηκαν της δολοφονίας της συζύγου του φαίνεται να δίνει η κατάθεση της ιατροδικαστή σύμφωνα με την οποία το θύμα κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη "διαδικασία μηχανισμού του θανάτου".

Ο ανακριτής της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έχει στα χέρια του τα πλήρη τα στοιχεία της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και η ερμηνεία της ιατροδικαστή για τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που φαίνεται να μην συμφωνούν με όσα ισχυρίστηκε στην ομολογία του ο δράστης.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής, ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών. Μερικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται.

Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το ρολόι που φορούσε το θύμα το πήρε ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Καταθέτει η ιατροδικαστής: "Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα:

Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες.

Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό.

Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες.

Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα  από τις 4:05 έως τις 4:11.

Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος".

«Όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι», ανέφερε.

«Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: “Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτα, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο», πρόσθεσε ο 32χρονος.

Η έκθεση-καταπέλτης του ιατροδικαστή: «Δεν μπορεί να ήταν λιπόθυμος 2 ώρες»

Επιπροσθέτως η ιατροδικαστής έχει αποκλείσει την πιθανότητα της λιποθυμίας λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρέμεινε λιπόθυμος για δύο ώρες. «Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά, σε καμία περίπτωση 2 ώρες», επισημαίνει.

Υπογραμμίζεται πως το πρώτο και βασικό λάθος για τον πιλότο ήταν ο ισχυρισμός του στους αστυνομικούς πως οι δράστες που δήθεν μπήκαν στο σπίτι τον έδεσαν με τα χέρια πίσω από την πλάτη. Εντούτοις οι αστυνομικοί τον είχαν βρει με τα χέρια δεμένα μπροστά. Αυτό από μόνο το στοιχείο ήταν αρκετό να δημιουργήσει αμφισβήτηση ως προς το πρόσωπό του.

Κατά τη συμπληρωματική απολογία κατέθεσε: «Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου».

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος μίλησε για ουρλιαχτά της 20χρονης στη θέα των ληστών, την ώρα ωστόσο που κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Συγκεκριμένα στην κατάθεση της η γειτόνισσα, της οποίας το σπίτι είναι μεσοτοιχία, ανέφερε ότι 9 λεπτά μετά τον θάνατο της Καρολάιν άκουσε κλάμα σκύλου και επιμένει ότι αν η Καρολάιν φώναζε, θα το άκουγε σίγουρα.

Πέρα όμως από το smartwatch που αποκάλυψε τα έξι μαρτυρικά λεπτά της Καρολάιν, και το κινητό τηλέφωνο του πιλότου, διέψευσε τη λιποθυμία του. Πιο αναλυτικά, όπως φάνηκε από το κινητό του, στις 4.24 οπότε ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έχασε τις αισθήσεις του, ο κατηγορούμενος το έβγαλε από τη φόρτιση, μπήκε στα μέιλ του και διένυσε μέσα στο σπίτι απόσταση συνολικού μήκους πάνω από 99 μέτρα.

Ανυποψίαστη η μητέρα: «Δεν μου έκανε παράπονα, μιλούσαμε καθημερινά»

Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο πλαίσιο της προανάκρισης η μητέρα της Κάρολαιν μίλησε για τη σχέση του ζευγαριού. Από την κατάθεση προκύπτει ότι η ίδια δεν υποπτεύθηκε ποτέ τον πιλότο, τον άνθρωπο που την αγκάλιασε στο μνημόσυνο της αδικοχαμένης κόρης της.

Επίσης στενή φίλη της 20χρονης, κατέθεσε στην αστυνομία ότι μία ημέρα πριν τη δολοφονία, στις 10 Μαΐου, η Κάρολαιν την είχε καλέσει για να συναντηθούν, ενώ ακουγόταν «μπουχτισμένη».

Παράλληλα, η δικηγόρος της ψυχολόγου που παρακολουθούσε το ζευγάρι αποκάλυψε ότι η άτυχη 20χρονη είχε εκμυστηρευτεί στην ψυχολόγο ότι θέλει να φύγει από το σπίτι και μάλιστα είχε βρει ακίνητο όπου θα μετακόμιζε με το παιδί. Επιπροσθέτως, η δικηγόρος της ψυχολόγου, Σταματία Μάρκου, ισχυρίζεται ότι ο πιλότος της ζήτησε βοήθεια μιλώντας θετικά στους δημοσιογράφους.

Ο 32χρονος συζυγοκτόνος ζητά το παιδί να μεγαλώσει και με τις δύο οικογένειες

Αναφορικά με την κόρη του Λυδία, ο 32χρονος πιλότος δήλωσε: «Ένα πράγμα θέλω πια. Το παιδί μας, η Λυδία να πάει είτε στη μια μου οικογένεια είτε στην άλλη μου οικογένεια. Η Λυδία είναι όλη μου η ζωή. Οι καυγάδες που είχαμε με την Καρολάιν αφορούσαν μόνο το παιδί μας».

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Ανηλίκων αναμένεται να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια του μωρού.

«Τον Μπάμπη τον ενδιαφέρει η τύχη των παιδιού, να βρεθεί ένα περιβάλλον και από τις δύο οικογένειες», τόνισε το πρωί στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος του πιλότου Βασίλης Σπύρου, υποστηρίζοντας ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο και ότι δεν υπάρχει κίνητρο.

«Δεν είναι μια συνηθισμένη ιστορία κυρίως γιατί έχει ένα μαρτυροποιημένο βρέφος μπροστά. Αυτό δείχνει μια σκληρότητα στην τέλεση του εγκλήματος», επισήμανε στην ΕΡΤ ο εγκληματολόγος Πάνος Παπαϊωάννου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα η Εισαγγελία Ανηλίκων μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους γονείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου.

Υπογραμμίζεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα. Εντούτοις θα είναι μία προσωρινή απόφαση καθώς εντός 90 ημερών αυτό θα κριθεί από το δικαστήριο που μπορεί να παρατείνει την όποια απόφασή του για άλλες 90 ημέρες.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου

Ο δικηγόρος  του 32χρονου Αλέξανδρος Παπαΐωαννίδης ανέφερε πως ο 33χρονος είναι συντετριμμένος. «Το συγγνώμη είναι η μικρότερη λέξη που μπορεί να εκφέρει. Συγγνώμη ζητά από τις δύο οικογένειες και προς όλους», διευκρίνισε.

«Δεν είχε κίνητρο, δεν είχε προσχεδιάσει το οτιδήποτε», υπογράμμισε μεταφέροντας τις θέσεις τους εντολέως του.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι «τα πραγματικά περιστατικά μπορεί να ήταν πολύ διαφορετικά», σχολιάζοντας το πόρισμα της ιατροδικαστής. «Δεν πάει να κρυφτεί πίσω από νομικά παράθυρα ο εντολέας μου. Σε καμία περίπτωση ούτε το κίνητρο υπήρχε, ούτε είχε προσχεδιαστεί τίποτα. Δεν υπήρχε κανένας συνεργός», επισήμανε.

Σημειώνεται ότι o 32χρονος κρατείται στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και κατά το πρώτο 24ωρο εκτός από τους δικηγόρους του, τον επισκέφτηκε ο αδερφός του. Την Τρίτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

 Διαβάστε ακόμα:

Δολοφονία Γλυκά Νερά: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της» -Τι είπε στην απολογία του ο συζυγοκτόνος