8ος χρόνος, ημέρα 2388η
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Δολοφονία 19χρονου: Μαρτυρία περιγράφει τις τελευταίες του στιγμές

Δολοφονία 19χρονου: Μαρτυρία περιγράφει τις τελευταίες του στιγμές
Φωτογραφία Αρχείου
Eurokinissi

«Ήταν πάνω από 10 άτομα. Ήταν βασικά δύο αυτοκίνητα, και όταν «εξετέλεσαν την αποστολή τους» ακούγεται από εκεί μια φωνή και λέει «εντάξει τους αποτελειώσατε;» Σταμάτησε και φύγανε… Αυτό δε θα το ξεχάσω, αυτή τη φωνή στα αυτιά μου…», αναφέρει χαρακτηριστικά σε μαρτυρία της η γυναίκα που περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του Άλκη πριν τη δολοφονία του.

«Έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου… Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα. Το ότι ειδοποιήθηκε η αστυνομία όταν άρχισε η φασαρία, αυτό το πληροφορηθήκαμε. Αυτό που άκουσα και το είπα κατ’ επανάληψιν, ειλικρινά δεν μπορώ να το πω… ‘Φτάνει, μη με χτυπάτε άλλο… Φτάνει…’ Και μετά τον κουβαλήσανε από εκεί, τον φέρανε εδώ και πάει ένας κύριος και του λέει ‘άνοιξε τα μάτια σου, μίλησε μου’ αλλά ήταν αναίσθητος, 100, Ζητάδες, ασθενοφόρα (σ.σ είχαν έρθει), αλλά ήδη ο Άλκης, δυστυχώς, τον είχαν αποτελειώσει...», υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ.

«Ήταν πάνω από 10 άτομα. Ήταν βασικά δύο αυτοκίνητα, και όταν ‘εξετέλεσαν την αποστολή τους’ ακούγεται από ‘κει μια φωνή και λέει ‘εντάξει τους αποτελειώσατε;' Σταμάτησε και φύγανε… Αυτό δε θα το ξεχάσω, αυτή τη φωνή στα αυτιά μου…» συνέχισε τη σοκαριστική διήγησή της η γυναίκα.

Για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να ερευνά εντατικά η ελληνική αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί άλλο άτομο, πέρα από τον 23χρονο ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, και αρνείται κάθε ανάμιξη στη δολοφονία του Άλκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι αρχές έχουν στη διάθεση τους βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται ο 20χρονος να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας. Ο 20χρονος είχε αναζητηθεί και την Παρασκευή από την αστυνομία για να εξεταστεί. Ωστόσο δεν εντοπίστηκε και πιθανολογείται ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

«Η εντολή του υπουργού είναι να φτάσουμε μέχρι το τέρμα και όλοι οι υπαίτιοι για το φόνο του Άλκη και των ξυλοδαρμό των φίλων του να πάνε στη Δικαιοσύνη. Υπάρχουν πρωτόκολλα και με την αλβανική αστυνομία και με την Interpol, και σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή του 20χρονου αμέσως θα υπάρξει διεθνές ένταλμα μέσω της Interpol ώστε ο 20χρονος να συλληφθεί» εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Στράτος Μπαλάσκας.

«Ο υπουργός και γενικότερα το σύστημα έχουν αποφασίσει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο να σπάσει και το κόκκαλο, να σπάσει το απόστημα και να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα να μην υπάρχει άλλη ανοχή… Η οπαδική βία πρέπει να τελειώσει» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ.