Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 20,8% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 20,8% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα που ξεπερνά τις 20 μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται σε νέα έρευνα της Opinion Poll, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυριαρχεί έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα το 61% δηλώνει ότι φοβάται για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και το 67% να κρίνει ότι η κυβέρνηση έχει χειριστεί αποτελεσματικά την τουρκική επιθετικότητα.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 40,3% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 20,8%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,8%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3% και και το ΜεΡΑ25 με 2,2%.

Στα κυρίαρχα θέματα της επικαιρότητας, το 61% θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ενώ το 67% απαντά ότι η κυβέρνηση έχει χειριστεί αποτελεσματικά και αποφασιστικά τα προβλήματα της τουρκικής προκλητικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί το εύρος της αποδοχής της κυβέρνησης από την κοινή γνώμη, καθώς το 47,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν θετικά τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι ίδιοι θεωρούν σε ποσοστό 34,9% («όχι» το 19,8% και «μάλλον όχι το 15,1%») ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντιμετώπιζε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα.

Παρομοίως, στο ζήτημα της πανδημίας το 72% αποδέχεται τους χειρισμούς της κυβέρνησης και στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης το 48%.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό αφού διαθέτει το 67,7% των θετικών απόψεων των πολιτών, ενώ στο ερώτημα «καταλληλότερος για πρωθυπουργός» συγκεντρώνει το 52,7% έναντι μόλις 19,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Στα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας, το 17% θεωρεί σωστές τις απόψεις περί μη ύπαρξης του κορονοϊού και ύπαρξης διεθνούς συνωμοσίας. Ωστόσο, το ποσοστό αυτών που δεν τηρούν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί πέφτει στο 9%.

Το 59% απαντά ότι έχουν αισθανθεί συμπίεση των προσωπικών και οικονομικών τους στο διάστημα από την εμφάνιση της πανδημίας μέχρι σήμερα, ενώ μόνο το 27% δηλώνει αισιόδοξο για την συγκράτηση της ύφεσης, της ανεργίας και της επιβίωσης επιχειρήσεων στο επόμενο διάστημα.

Τέλος, διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη για το αν η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο για το άνοιγμα το σχολείων, με το 45% να απαντά ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο, το 43% να έχει αντίθετη άποψη.