Δημοσκόπηση - ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται τον Τραμπ για τον κορονοϊό

Δημοσκόπηση - ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται τον Τραμπ για τον κορονοϊό

Οι Αμερικανοί εμφανίζονται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε όσα λέει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς σχεδόν όλοι απορρίπτουν τη δήλωσή του ότι η COVID-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενέσεις λευκαντικού ή άλλων απολυμαντικών στους ανθρώπους που έχουν νοσήσει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Ipsos που δημοσιοποιήθηκαν στο Reuters.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27-28 Απριλίου και διαπιστώθηκε πως λιγότεροι από τους μισούς ενήλικους στις ΗΠΑ (47%) δηλώνουν ότι είναι «πολύ πιθανό» ή «κάπως πιθανό» να ακολουθήσουν τις συστάσεις του προέδρου Τραμπ για τον κορονοϊό.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό που δήλωνε ότι θα ακολουθούσε τις συμβουλές του Τραμπ σε έρευνα που έγινε στο τέλος Μαρτίου.

Οι Αμερικανοί δήλωσαν σε ποσοστό 98% ότι δε θα προσπαθήσουν να εμβολιαστούν με λευκαντικό ή κάποιο άλλο απολυμαντικό αν μολυνθούν από τον κορονοϊό. Μεταξύ αυτών ποσοστό 98% των Δημοκρατικών και 98% των Ρεπουμπλικάνων.

Υπενθυμίζεται ότι ιατροί εμπειρογνώμονες καταδίκασαν αμέσως την πρόταση του προέδρου και οι κατασκευαστές απολυμαντικών προϊόντων προειδοποίησαν το κοινό να μην κάνει χρήση. Ο Τραμπ προσπάθησε αργότερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι ήταν σαρκαστικός, αλλά δεδομένης της δημοτικότητάς του σε ορισμένους Αμερικανούς, αξιωματούχοι υγείας εξέφρασαν την ανησυχία ότι οι παρατηρήσεις του θα έπεισαν μερικούς ανθρώπους να δηλητηριάσουν.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών δήλωσαν ότι ανησυχούν για το πώς εξαπλώνεται ο κοροναϊός, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας το θάνατο σε  περισσότερους από 56.000 ανθρώπους.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στις ΗΠΑ σε 1.001 ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων 416 Δημοκρατών και 419 Ρεπουμπλικάνων.